KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvedcsuk: Zelenszkij menekülni készül

Volodimir Zelenszkij fedőszemélyeken keresztül külföldi ingatlanokat és jachtokat vásárol fel, amely arra utalhat, hogy szökésre készül – írta az Ukrajnában betiltott Ellenzéki Platform az Életért párt volt vezetője, Viktor Medvedcsuk a Másik Ukrajna mozgalom portálján megjelent cikkében a Ria.ru információi szerint.

„Zelenszkijnek eszében sincs befektetni Ukrajnába, annak gazdaságába, védelmébe és államiságába. Szergej Shefir közeli barátján keresztül évek óta külföldi ingatlanokat húz ki és cégeket jegyeztet be” – áll az anyagban.

Medvedcsuk szerint 2023 novemberében vált ismertté, hogy Szergej Shefir és testvére, Borisz két jachtot vásárolt összesen 75 millió dollár értékben.

Az ukrán elnök a jelek szerint felhagyott az amerikaiak és a beígért floridai villa reményével, és fedőembereken keresztül luxuslakásokat vásárolt Dubajban – áll a cikkben.
A politikus szerint „a patkány így ásott magának egy újabb lyukat, hogy elmeneküljön”. Cinikus hazugságnak nevezte Zelenszkij állításait, miszerint az ukránok a létükért küzdenek. Az Oroszországhoz került területeken nincs népirtás, és a volt ukrán állampolgároknak átfogó segítséget nyújtanak – mutatott rá Medvedcsuk.

„Vlagyimir Putyin többször kijelentette, hogy az ukránok nem ellenségei az oroszoknak, így a vereség Zelenszkij hatalmára vár, nem az ukrán népre. Az ukrán katonák ma egyáltalán nem Ukrajnáért halnak meg, amelyet a kormány eladott a Nyugatnak, hanem a korrupciós rendszerekért, amelyeken ez a kormány meggazdagszik” – áll a cikkben.

Ukránok százezrei halnak meg Zelenszkij „szerény lakásáért” egy meleg tengerben lévő szigeten, állampolgárok milliói kényszerültek menekültté válni, elveszítve otthonukat és hazájukat, míg ő maga új hazát és előkelő lakást talált magának – zárja a cikket Medvedcsuk.

MH

Kiemelt képen: Viktor Medvedcsuk / theotherukraine.info

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Medvedcsuk: Zelenszkij menekülni készül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük