KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mayer Gábor: Elpuskázott stadionok arénái

Mayer Gábor: Elpuskázott stadionok arénái

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Van itt nekünk ez a stadionépítési őrületünk, amiről nem tudni, hogy hatalmi gőg, vagy megkésett gyerekkori vágy hívta-e elő? Lehet, miniszterelnökünk bánatában csavarodott a stadionokba, mint macska a gombolyag fonalába, vagy dagadtsága miatt csúfolt gyerek a nyalókás papírokba.

Miniszterelnökünk frusztráltsága érthető, hiszen ide s tova 16 éve nem beszél vele senki, nem hívják sehova, hozzá nem jönnek. Éjféli titokban próbál benyitogatni, de a kapuk és ajtók mindenhol zárva vannak előtte, s mindig hirtelen kiürült folyosókon megy végig Brüsszelben.

Van, aki elfojtott kínjában macikat gyűjt, más gumimaci filmeket néz, vagy kinyújtott nyelveket rajzol minden keze ügyébe kerülő papírra. A mi miniszterelnökünk ellenzéki évértékelőket, vezérszónoki beszédeket néz vissza, s depressziójának legmélyebb pontjain épít magának egy – egy stadiont. Ami abszolút pótcselekvés, hiszen magyar foci nincs, nem is lesz, amíg ő a miniszterelnök – hiszen az ország egy emberként drukkol mindig a vereségért, nehogy pici öröme lehessen az életben. Ha pedig nincs focink – és gondoskodni fogunk róla, hogy ne is legyen – kinek építi a stadionjait? Azt hiszi talán, hogy majd azok gyepéből nőnek ki, mint valami paradicsompalánták a kész focisták, s nem a családokból nevelődnek, mint máshol? Amúgy veszélyes mezőre tévednénk, ha a családokba született gyerekek egyikéből – másikából (jó) focista nőhetne itthon – akkor inkább meg kell szüntetnünk a családokat, mint nem kívánt hangyabolyokat a konyhában.

Ugyan vannak olyan cuclit beszopó demagógok, akik arra hivatkoznak, hogy amíg épül a stadion –munkát ad, növeli az ország gazdasági teljesítményét – de gondolnak-e arra, hogy mi lesz utána? A kiváló Lengyel Lászlótól, s már az ő iskolájába tartozó jelesektől is tudjuk, hogy ez valami nagyon hamis beállítás. Eredetileg szélkerekeket kell építeni, amik egy kicsikét hidegebb télen befagynak, mert a stadionok több kárt okoznak, mint hasznot hoznának. Ha átvesszük 2022-ben az ország irányítását, elvesszük a sporttól a pénzeket – mondja Lengyel szürke pulóver, a stadionokat fölveri majd a gaz, s romba dőlt állapotukkal úgy fognak állni intő jelként, mint a maga idejében szuper minőségűnek épített Stadler aréna a gazda halála óta. Persze a tomboló önkény idején ez még nem látható, de majd, a friss levegő visszaáramlása után – ugye? Ott van példának a Lánchíd is. Hogy néz ki már most? Pedig alig másfél éve volt a váltás, aztán máris mivé lett? Na, a Lánchíd kitűnően példázza, hogy minden önfejű, gigantomán vállalkozás előbb – utóbb visszaüt arra, akinek bűnéül róható annak keresztülverése, ránk erőltetése. Széchenyi hol és hogyan végezte?

Ez is érdekelheti:  Rettenetes: Magyarország nem került be a tíz legbiztonságosabb ország közé a queer utazók számára

A racionalitás és okos, gondos, felelős gazdálkodás jegyében el kell majd tüntetnünk a múzeumokat, képtárakat is. Senki se állíthatja, hogy attól lesznek nálunk jó képző és iparművészek, mert mások, külföldiek munkái lógnak valahol egy falon, vagy körbemászkálhatók valami drágán fenntartható helyen. Ki kell iktatnunk az Operát és Zeneakadémiát is. Komoly ember nem állíthatja, hogy majd onnét nőnek ki magyar balett-művészek, énekesek, hangszeres virtuózok csak attól, és csak azért, mert idejönnek hozzánk a világ jelesei! És, a hülye és drága egyetemek is. Hogyan és miként, miért okosodna az odacsődített ifjúság attól, hogy ott világhírű tudósok már ismert dolgait mesélik el nekik? És a templomokat mindenképp, hiszen, ha mennek is templomba, ott még egyetlenegy hívő sem termett.

Épp jókor jön a bő egy év múlva esedékes választás. Ott még elejét vehetjük a normalitás kicsavarodásának, de ha elszúrjuk (nem kicsit, nagyon!) –akkor szemünk előtt gyűrűzik tovább ez a kibomlott, veszélyesen terjedő szörnyűség. Megfigyelhető, hogy itt – ott már a jobb külföldi futballklubokba jutnak ki honi focistáink. Akad focicsapatunk, melyik a világ legjobbjainak versengéséig tud felkapaszkodni. A válogatottunk megint kijutott a világszínpadra. A Puskás Arénába jönnek játszani a ködös Albionból, mert híre ment, hogy pazar füve van, s kiváló körülményeket biztosít edzéslehetőségekben, öltözőkben, egészségügyi szolgáltatásokban. Mi több: A világ élvonalába tartozó zenekarok jönnének már, ha nem lenne COVID zárlat. Politikai potentátok látogatásai is várhatók, ami szükségessé teszi egy biztonsági út megépítését érkezéshez, távozáshoz.

Ma már fennáll a veszélye, hogy a Puskás Aréna építőit hívják szerte a világba, ahol felújítanának, újat építenének – de legalább olyan színvonalon, mint amilyenné ez a lebontandó sikerült itthon.

Magyarország szavazói! Jöjjetek velünk! Fogjunk össze, meg tudjuk csinálni! Állítsuk meg a múltba fordulás retrográd folyamatát, és fordítsuk az országot a progresszív jövő felé! Ha nem cselekszünk időben és helyesen, akár az is előfordulhat, hogy országunk jelenlegi, amúgy indulása óta félreállított miniszterelnöke is be és kimehet a Puskás Aréna biztonsági alagútján! Demszky gyakorlott és többször vizsgázott veterán összeesküvőnk félrebillent fejjel, olykor meg-megtörülve szája sarkát – már készíti csodafegyverünket: a szamizdat cédulákat, amiket biciklikkel fogunk kihordani és terjeszteni akkor is, ha ma már nem hajlandó segíteni nekünk a (titkos) rendőrség.

Ez is érdekelheti:  Kritikus a helyzet a lengyel-ukrán határ két átkelőjénél is

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük