KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Márki-Zay Pétert uszításért feljelentették, amiért kormánytagok felakasztásáról beszélt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jogi következményei is lehetnek Márki-Zay Péter, Mindenki Magyarországa Néppárt kampánymegnyitóján elmondott beszéde miatt. A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt a fideszes politikusok felakasztásának lehetőségéről beszélt, ami miatt felmerülhet a közösség elleni uszítás bűntett gyanúja. Tényi István szerint ez már nem fér bele a véleménynyilvánítási szabadságba, azonban ha a hazai baloldal kijelentéseire visszatekintünk, kijelenthetjük: nincs új a nap alatt.

Közösség elleni uszítás bűntett gyanúja miatt tettek közérdekű bejelentést Márki-Zay Péter ellen – tudta meg a Magyar Nemzet. Tényi István azután fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz, miután a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) szombati kampánynyitó eseményén, kormánypárti politikusok kivégzését ecsetelte.

Bár a rendezvénynek a párt EP-kiviselőinek és EP-programjának bemutatásáról kellett volna szólnia, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjének fő témája Orbán Viktor volt. Azt mondta, a kormánypárt azért retteg a bukástól, mert az végleges lehet számára.

Attól félnek, hogy lógni fognak

– hangoztatta Márki-Zay.

Tényi bejelentésében leszögezi: mások életének, testi épségének, méltóságának, jogainak, védelme, önmagában is érték, amelyre az alapjogok szabályozásakor figyelemmel kell lenni.

Szavai szerint bár az Alaptörvény a véleményt érték- és igazságtartalmára tekintet nélkül védi, de a véleménynyilvánítási szabadság védelme ott ér véget, ahol a kifejtett vélemény már nem tud hozzájárulni a demokratikus akaratképzéshez. Az eset kapcsán felmerülhet a közösség elleni uszítás bűntett gyanúja.

A baloldal módszerei változatlanok

Emlékezetes a magyar baloldal retorikája, amikor tavaly a lengyel választások után a varsói elnöki palotában letartóztatták a leköszönt PiS-kormány volt belügyminiszterét és helyettesét. Korábban pedig a Tusk-kabinet puccsszerűen vette át az irányítást a lengyel közmédia felett.

Figyeljetek Varsóra! Ami most Lengyelországban történik, ugyanaz lesz itthon is a kormányváltás után!

 – rea­gált Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője a közösségi oldalán a lengyelországi történésekre.

A miniszterelnök politikai igazgatója a kijelentés kapcsán leszögezte: a baloldalon bilincsben vinnének el olyan embereket, akik jog szerint semmit nem követtek el, és szisztematikusan hallgattatnának el olyan véleményeket, amelyekkel nem értenek egyet.

Ez is érdekelheti:  Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Ihász Sándor volt fellebbviteli főügyészt

Orbán Balázs szerint most már mindenki számára világos,

amikor a baloldaliak azt állítják, a demokráciáért és a korrupció ellen küzdenek, valójában csak a saját hatalmukért és a másként gondolkodó emberek ellen harcolnak.

 Tompos Márton párttársa, Fekete-Győr András, a Momentum másodfokon hatósági személy elleni erőszak miatt elítélt, bukott elnöke korábban ígéretet tett arra, hogy politikai alapon fogja eltiltani hivatásuktól azokat a médiában dolgozó jobboldali szakembereket, akik számára nem tetsző véleményeket fogalmaznak meg munkájuk során.

A Gyurcsány-féle demokrácia

Emlékezetes volt az is, amikor 2018 decemberében baloldali politikusok egy csoportja mentelmi jogával visszaélve, jogellenesen és fizikai erőszakot alkalmazva hatolt be az MTVA székházába, ahol fenyegető viselkedéssel akadályozták a műsorkészítést.

Az örökké európaiságot és jogállamiságot emlegető Gyurcsány Ferenc pedig csúcsra járatta a fenyegetőzést, és bebizonyította, hogy valójában milyen a demokráciafelfogása. Ezek közül az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor Vidnyánszky Attilának rontott neki, mert őt nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének.

Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot

 – írta a magát „legeurópaibb pártnak” nevező DK elnöke. Máskor pedig egyenesen úgy fogalmazott:

Börtön lesz ebből, fiúk és lányok. Megérdemelten. Aztán majd meséltek egymásnak a polgári erkölcs felsőbbrendűségéről. Filmekben úgy láttam, hogy kanállal a csöveket kell ütögetni. Kezdjétek megtanulni a technikát. Szükségetek lesz rá.

Momentum és a lámpavas

Nagy felháborodást keltett a covid-időszakban Szarvas Koppány Bendegúz kijelentése is, amikor hivatalos közösségi oldalára az alábbiakat írta:„

Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.

A momentumos józsefvárosi képviselő úgy vélte, jogos lenne a fideszesek felakasztása. A józsefvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint többször előfordult, hogy Szarvas elképesztő gondolatokat fogalmazott meg fideszes képviselőkkel szemben józsefvárosi bizottsági és testületi üléseken.

Ez is érdekelheti:  Politico: Ukrajnát frontvonalainak összeomlása fenyegeti

– Megesett, hogy börtönnel fenyegette politikai ellenfeleit, azonban legutóbbi megnyilvánulásával minden határon túlment – jelentette ki Vörös Tamás. Mint mondta, aki ilyen militáns, agresszív, gyilkos indulatokkal képes csak politikai vitákat lefolytatni kommunikálni, semmi keresnivalója a politika környékén, mind politikailag, mind emberileg alkalmatlan erre a feladatra.

Magyar Nemzet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Márki-Zay Pétert uszításért feljelentették, amiért kormánytagok felakasztásáról beszélt

  1. Végre! Tényi Úr nagyon helyese járt el. Miért kell a nemzeti oldalon minden rágalmat válasz nélkül hagyni? Miért köteles Mászáros Lőrinc eltűrni minden rágalmat, holott ő nem közszereplő, csak egy civil vállalkozó? Ja, mert a magyarországi kommunista bíróságtól csak komcsi-párti ítélet várható!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük