KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar gyártású mesterlövészpuskával fegyverzik fel a brit hadsereg elitalakulatát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Minden szempontból a magyar fegyvert találták legalkalmasabbnak a brit hadsereg szakértői.

A teljes egészében magyar tervezésű és gyártású Gepárd GM6 Lynx típusú mesterlövészpuskával fegyverezik fel a brit hadsereg különleges egységét, a SAS (Special Air Service) alakulatot – írja a Daily Mail.

A Gepárd GM6 Lynx (becenevén Hiúz) típusú félautomata puska mindössze 10 kilogrammos és kevesebb, mint 3 méter hosszú. Hatótávolsága 1500-1600 méter 1 négyzetméteres célpont esetén, de speciális lőszerekkel ez a táv minimálisan növelhető.

Annak ellenére, hogy ez egy nagy teljesítményű fegyver, könnyen hordozható. Ideális a harctéren történő ejtőernyős bevetésekhez”

– fogalmazott a bulvárlapnak a neve elhallgatását kérő brit katona, aki azt is hozzátette, hogy a SAS 150 darabot vásárolt a magyar fejlesztésű puskából, darabját 9 ezer fontért (3,7 millió forint).

A Special Air Service (SAS, Különleges Légi Szolgálat) a brit haderő legfontosabb és legnagyobb harcértékű különleges alakulata. Egy viszonylag kis létszámú, titokban tevékenykedő, ám annál közismertebb fegyveres erő. Az SAS az Egyesült Királyság Különleges Erői keretben tevékenykedik. Elismerten a világ egyik legkiválóbb és legjobban kiképzett katonai egysége.

Mandiner

Kiemelt kép: YouTube

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor ma európai vezetőkkel tekinti át a kialakult háborús helyzetet Brüsszelben

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük