KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar Békekör: Nem magyar érdek az Izrael melletti egyoldalú elköteleződés

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Magyar Békekör állásfoglalása

Magyarországnak nem fűződik érdeke ahhoz, hogy Izrael oldalára álljon a közel-keleti konfliktusban, a népirtásba torkoló jogfosztásban, megfeledkezve a palesztin nép önálló államhoz való jogáról – figyelmezteti az Orbán-kormányt a Magyar Békekör.

Magyarországnak ahhoz fűződik érdeke, hogy az ENSZ határozatokkal összhangban megszülessék a független Palesztina, zsidók s arabok végre lehetőséget kapjanak a békés együttélésére. Izrael melletti egyoldalú elköteleződésével a kormány annak kedvez, hogy a palesztin népet továbbra is megfosszák a szabadságától, sőt még az életétől is.

Mi ezt a politikát elítéljük, mert szemben áll a népek önrendelkezési jogával, és hazánk biztonságára nézve súlyos veszélyeket rejt magában. A Gáza ellen indított izraeli hadművelet miatt szembekerülhetünk az egész arab világgal, Iránnal és Törökországgal, mely nem fogja eltűrni az övezet megszállását, s számíthat Oroszország és Kína támogatására is. Újabb népvándorlási hullám gerjedhet, melyet már nem tudunk kezelni. Nincs szükségünk arra sem, hogy megromoljon a magyarországi arab közösség jó viszonya a kormánnyal és a magyar emberekkel.

Arra szólítjuk fel a kormányt, hogy ne egyik vagy másik fél pártját fogja, hanem a két nép békés együttéléséért szálljon síkra. A palesztin népnek ugyanolyan joga van biztonságban élni, mint Izraelnek! Álljon ki az önrendelkező Palesztináért! Ez egyszerre nemzeti érdekünk, és egyetemes erkölcsi követelmény.

Magyar Békekör

Kiemelt képen: izraeli tankok sorakoznak ugrásra készen Gázánál / Fotó: AP / Petros Giannakouris

Ez is érdekelheti:  A Nyugat csalódást keltő hírrel készül Zelenszkij számára

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük