KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Macron: Kijev nem kapitulálhat

Emmanuel Macron francia elnök szerint Ukrajna nem engedhet az orosz követeléseknek, ha tartós békét akar teremteni a volt szovjet köztársaságban.

Macron szombaton a Svájcban megrendezett, úgynevezett „ukrajnai békecsúcson” tartott beszédében több ország bevonása mellett érvelt, azért hogy így próbáljanak véget vetni az Oroszországgal fennálló konfliktusnak. Moszkva azonban nem kapott meghívást a konferenciára, ami a Kreml meglátása szerint így teljesen értelmetlen megbeszélés.

„Mindannyian elkötelezettek vagyunk a fenntartható béke megteremtése mellett” – mondta Macron. „Egy ilyen béke viszont nem lehet ukrán kapituláció. Egy agresszor és egy áldozat van”. Hozzátette, hogy a harcok befejezéséről szóló bármilyen megállapodásnak vissza kell állítania Ukrajna szuverenitását és tiszteletben kell tartania „a nemzetközi szabályokat”.

A svájci tárgyalásokra egy olyan időszakban kerül sor, amikor az orosz csapatok folyamatos harctéri győzelmeket érnek el az ukrán haderővel szemben. Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt héten azt mondta, hogy Ukrajna havonta legalább 50 ezer katonát veszít, míg Moszkva ennek az aránynak a töredékét szenvedi el, bár nem részletezte a veszteségeket.

Ez is érdekelheti:  Ukrajna megadására szólít fel Oroszország, ha Kijev nem fogadja el békefeltételeit

Ennek ellenére Macron és más nyugati vezetők ragaszkodtak ahhoz, hogy nem szabad hagyni, hogy Oroszország győzzön, és megfogadták, hogy továbbra is küldenek fegyvereket és gazdasági segítséget Kijevnek „ameddig csak szükséges”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Emmanuel Macron francia elnök az ukrajnai konferencián szombaton, Svájcban. Fotó: © Keystone/EDA/Alessandro della Valle/Anadolu a Getty Images

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük