KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Levédia krónikása: Melyek az orosz fél tárgyalási feltételei?

Putyin elnök részt vett és nagy beszédet mondott az orosz nagykövetek értekezletén.

Zelenszkij legitimitásával kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy mit mondanak erről az ukrán törvények; hogyan foglalt erről állást az ukrán alkotmánybíróság 2014 májusi határozata. Ezek alapján kiderült: az elnök hivatalban maradásának, ellátandó funkcióinak kérdésében egyedül az ukrán parlament dönthet.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Magyarország kész a közvetítésre Oroszország felé

A “svájci békekonferencia” célja: Zelenszkij legitimálása. Már csak azért is, hogy neki kelljen elfogadtatnia az olyan népszerűtlen intézkedéseket, mint például a sorkötelezettség alsó korhatárának leszállítását akár a 18. életévig

Ennek megfelelően jogi szempontból érvénytelenek az Ukrajna, illetve az egynémely nyugati államok között az Ukrajna biztonságának garantálásáról szóló megállapodások. Ám kérdéses annak a személynek a legitimitása is, aki, adott esetben, ukrán részről aláírná a fegyverszüneti megállapodást.

A háborút már 2022 márciusában le lehetett volna zárni. Azzal – az Ukrajna számára is elfogadható megállapodással, amit az isztambuli fegyverszüneti tárgyalásokon sikerült elérni. Mely megállapodást a tárgyaló delegációk vezetői már alá is írtak – PARAFÁLTAK.

És akkor termett hirtelen Kijevben Boris Johnson brit miniszterelnök, aki határozottan lebeszélte a kijevi vezetést a megállapodás ratifikálásáról.

(Már akkor érzékelhető volt, hogy ez nem csupán saját – hanem, mint utóbb kiderült: amerikai – kezdeményezés.)

Putyin elnök is utalt rá: ebből a célból megrendezték a bucsai provokációt. (Bucsa – kisváros Kijev közelében.) Előzőleg Oroszország számára a fegyverszüneti tárgyalások feltételéül szabták, hogy vonja ki csapatait – többek között Kijev környékéről is.

Bucsában a visszatérő ukrán hadsereg, a titkosszolgálat megtorló akciói 2022. április 2-án, HÁROM NAPPAL AZ OROSZ HADSEREG KIVONULÁSA UTÁN kezdődtek meg.

2022 közepére Bucsában és környékén mintegy másfél ezer kivégzett ember holttestére találtak rá, tömegsírokban.

Hátrakötött kézzel agyonlőtt áldozatok Bucsa utcáin. A karjukon a fehér karszalag jelzi, hogy az oroszokkal rokonszenveztek: humanitárius segélyt fogadtak el tőlük. Ezért kellett lakolniuk.

OROSZORSZÁG A TŰZSZÜNETI TÁRGYALÁSOK MEGKEZDÉSÉNEK FELTÉTELÉÜL MOST AZT SZABJA, AMIBEN a 2022 márciusi ISZTAMBULI FEGYVERSZÜNETI TÁRGYALÁSOK IDEJÉN MÁR MEGÁLLAPODTAK. És amit Ukrajna 2022 márciusában már elfogadott.

● Ukrajna szüntesse be a hadműveleteket;

● Ukrajna hagyjon fel a NATO-tagság követelésével, nyilvánítsa ki el nem kötelezettségi státuszát

● Ukrajna hajtsa végre a nácitlanítást;

● Ukrajna ismerje el a létrejött területi realitásokat; vonja ki csapatait a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság – illetve Zaporozsje és Herszon megye – teljes területéről.

 

Összeállította: Levédia krónikása

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük