Ma 5 éve Bécsben elhunyt Simon Wiesenthal.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Simon Wiesenthal

2005. szept. 20-án, 96 éves korában Bécsben elhunyt Simon Wiesenthal. A holokausztot túlélő Wiesenthal életét a bujkáló nácik felkutatásának és bíróság elé állításának szentelte. Haláláról Marvin Hier rabbi, a Los Angeles-i Simon Wiesenthal Központ elöljárója adott hírt.

Hier rabbi szerint „Simon Wiesenthal volt a holokauszt lelkiismerete”. „Amikor 1945-ben vége lett a holokausztnak, és az egész világ hazament felejteni, akkor ő egyedül maradt, hogy emlékezzen. Nem felejtett. Az áldozatok állandó képviselője lett, aki eltökélten dolgozott azért, hogy az igazságszolgáltatás elé állítsa a történelem leghatalmasabb bűntettének elkövetőit.”

Hier rabbiról a következőket érdemes még tudni: ismeretlen kis zsidóként 1977-ben érkezett New Yorkból az USA nyugati partjára, és eleinte a Los Angeles-i zsidó közösség tagjai között keresett alkalmi munkát. Kezdeti anyagi bukdácsolás után akkor ragyogott fel a szerencsecsillaga, mikor Samuel Belzberg, egy gazdag kanadai zsidó üzletember adott neki 300,000 dollárt azzal, hogy létesítsen az angyalok városában is egy holokauszt intézetet. Hier az építkezés alatt egyezséget kötött a Bécsben élő Simon Wiesenthal-lal, hogy évi 250,000 dollárért a kaliforniai holokauszt hasznosító vállalata is használhatja a nácivadász nevét, és a Los Angelesi zsidó intézmény ezután vette fel a nemzetközileg ismert Simon Wiesenthal nevét. A 96 éves korában elhunyt Wiesenthal után az Ausztriában élő családja a mai napig kapja a pénzt a kaliforniai Hier rabbitól a világhírűvé vált név használatáért.

Az ősnácivadász követése hazai híveinek körében is elindult, s egy 2008. július 18-i híradás szerint:

„Megalakult a Magyar Nácivadász Szövetség

A szélsőjobboldali szervezetek ellentáboraként megalakult a Magyar Nácivadász Szövetség.

A szervezet céljai között szerepel a náci szervezetek és egyének közti kapcsolatok feltérképezése, valamint ezeknek az adatoknak a nyilvánosságra hozása. Emellett kilátásba helyezték, hogy rendszeresen tartanak antifasiszta akciókat is. A nácivadászok „nem minden esetben ragaszkodnak majd a törvények maradéktalan betartásához”.

A Magyar Nácivadász Szövetség a jelek szerint nem akarja bejegyeztetni magát, tagjai szeretnék megőrizni anonimitásukat” – adták hírül 2 évvel ezelőtt.

Erős idegzetű olvasóink elmélyedhetnek a témában ennek az „emléknapnak” az alkalmából a szövetség honlapján (Magyar Nácivadász Szövetség), s olyan „neves” újságíró friss szösszeneteit olvashatja, mint  Tóta W. Árpád. Csak erős idegzetűeknek és szív-érrendszeri gondokkal nem küzdőknek ajánljuk.

Nemzeti InternetFigyelő

One thought on “Ma 5 éve Bécsben elhunyt Simon Wiesenthal.

 1. …de a „szelleme” tovább él!!
  Milliárdokat vesz ki a magyar állam zsebéből még idén a Tesco
  A Tesco mégiscsak megválik magyar beszállítói nagy részétől, ugyanis olyan szerződést próbál rájuk kényszeríteni, ami a magyar vállalkozások számára gyakorlatilag vállalhatatlan.
  Így várhatóan sok, magyar termék tűnik el a magyarországi Tesco polcairól a következő fél év során, az átállás ugyanis októberben kezdődik.
  Természetesen mindez együtt jár az adóelkerüléssel, valamint a transzferárak manipulálásával. Sajnos a sajtót eddig nem érdekelte, félő, hogy később már késő lesz – írja olvasónk, alább pedig a helyzetelemzése.
  Milliárdokat vesz ki a magyar állam zsebéből még idén a Tesco!
  Sokat hallani mostanában a Tesco zavaros ügyeiről. Nem fizet túlórát? Mindenki tudja! Teljesen „normális”, hogy egy Tesco-dolgozó az előírt munkaidejénél többet dolgozik a valóságban, amit senki sem fizet meg neki. A dolgozóktól ellopott pénz azonban semmi ahhoz képest, amire most készül a Tesco gőzerővel.
  Már korábban felkapták a különböző média a hírt, miszerint a Tesco kiszórja magyar beszállítóit és szlovákoktól vásárol a jövőben. A hír csak részigazság. A valóságban őrületesen nagy adóelkerülés van a háttérben. A Tesco a non-food (nem élelmiszer) beszerzését szervezi ki az angliai központba, a raktározást pedig Pozsonyba.
  A valóságban a magyar beszállítók többsége továbbra is szállít majd a Tesco-nak, azonban ezt már nem magyar telephelyre, hanem a pozsonyi központi raktárba teszi majd. A számlát pedig a Tesco egyik szlovákiai leányvállalatának állítja ki.
  Nézzük, miért jó ez a Tescónak? Amíg itthon vásárolt, minden egyes termék beszerzésekor a számla végösszege tartalmazott 25% áfát. Ez azt jelentette, hogy minden 1000.- forintnyi árukészlet vásárlásakor 250.-Ft-ot a „semmire” költött el az áruház. Igaz, hogy mindezt csak a szállítást követő 60 nappal később fizette meg a beszállítónak. Addig pedig a beszállító finanszírozta ezt az állam felé. Többségében kimondható, hogy a 60 nap alatt nem fordul át a Tesco non-food készlete, vagy ha mégis, akkor is milliárdos nagyságrendű áfával operálnak folyamatosan. Ennek a végére kerül pont, hiszen a Szlovákiába történő szállítás és számlázás unión belüli értékesítés, így nincs áfa tartalma. A Tesco pedig szépen visszahozza Magyarországra és az áfát így már csak akkor kell megfizetnie, ha eladta a terméket!
  Pontos adat nem áll rendelkezésre, de könnyen belátható, hogy a magyar Tesco közel 100 hiperével sok milliárdos non-food árukészletet tart, így nem túlzás azt sem kijelenteni, hogy rövid távon (5-6 hónap alatt) több milliárd forintnyi áfát vesz majd ki az állam zsebéből, ami természetesen jelentős költségvetési, bevételi hiányt fog okozni.
  Ez azonban egy rövidtávú, egyszeri, igaz jelentős könyveléstechnikai/pénzügyi eredmény a Tesco számára. Sokkal jelentősebb a másik eredménye: a nyereség keletkezésének helyét szabadon tudja a Tesco megválasztani. Nem véletlenül Szlovákiára esett a választása.
  Valamit megvett eddig 1000.-Ft+áfa, azaz 1250.-Ft-ért és 2000.-Ft+áfa, azaz 2500.-Ft-ért kitette a polcra, akkor keletkezett 1000.-ft árrése, ami után Magyarországon adózott le. Ezután megveszi nettó 1000.-ft-ért (áfát ugye nem fizet ekkor még), majd a szlovákiai Tesco a magyar Tesconak tetszőleges áron leszámlázza. Például 1800.-Ft-áfa áron. A végár ugyanaz lesz, azonban 800.-Ft árrés Szlovákiában keletkezett, 200.-Ft pedig Magyarországon. Adózni pedig csak a nyereség után kell!
  Ebben az esetben sem túlzás kijelenteni, hogy a Tesco iszonyatos mértékű iparűzési és társasági, illetve nyereségadó elkerülést visz ezzel véghez. Hogyan lehet ezt elkerülni az állam részéről? Nehéz ügy, mert mindezt teljesen jogszerűen teheti meg a Tesco az Unión belül.
  Ügyesen, „trükkök százaival” lehetne felvenni a versenyt a törvényes adóelkerülőkkel szemben: a környező országoknál alacsonyabb adókkal és a magyar cégek nagyobb arányú támogatásával.
  Érdemes lenne végre belátni, hogy a kereskedelem nem fogja Magyarországot eltartani, a magyar tulajdonú gyártást kell erősíteni, ami azt a bizonyos „1000.-Ft”-os terméket majd eladja a Tescónak, akárhová a világon!
  Dr. Taxscientist
  (Kuruc.info)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük