KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

London engedélyt adott Kijevnek, hogy fegyvereit a Krím elleni támadásra használja

Nagy-Britannia engedélyt adott az ukrán fegyveres erőknek, hogy fegyvereivel támadja meg a Krímet – jelentette ki Grant Shapps, a brit védelmi minisztérium vezetője, akinek bejelentését a Sky News tévécsatorna közvetítette.

„Engedélyt adtunk a fegyverhasználatra ukrán területen, beleértve a Krímet is, amelyet Ukrajna szerves részének tekintünk” – mondta egy londoni konferencián.

Azt mondta, Nagy-Britannia engedélyezni fogja fegyvereinek használatát más országokban „a nemzetközi humanitárius joggal összhangban”.

Az utóbbi időben az ukrán erők aktívan használták a London által átadott nagy hatótávolságú fegyvereket az orosz régiók elleni csapásokhoz. Így a RIA Novosztyi forrása szerint április közepén az ellenség Storm Shadow rakétákkal lőtt egy luganszki gépgyártó üzemet, kilenc embert megsebesítve.

Oroszország ultimátumot intézett az Egyesült Királysághoz

A védelmi minisztérium rendszeresen beszámol az ilyen típusú fegyverek elfogásáról. Előző nap az orosz tárca szerint a hadsereg négy Storm Shadow rakétát lőtt le a Krím felett.

David Cameron brit külügyminiszter május elején támogatóan szólt az Oroszország elleni brit fegyverekkel végrehajtott ukrán csapásokról. Moszkvában arra figyelmeztettek, hogy az ilyen támadásokra adott válaszlépés kiterjedhet a királyság bármely katonai létesítményére és felszerelésére Ukrajnában és azon túl.

Múlt hétfőn a vezérkar Vlagyimir Putyin utasítására megkezdte a nem stratégiai nukleáris fegyverek használatára vonatkozó gyakorlatok előkészítését. Mint a külügyminisztérium megjegyezte, ezeket a manővereket a nyugati tisztségviselők közelmúltbeli harcias nyilatkozatainak és a NATO destabilizáló akcióinak összefüggésében kell vizsgálni.

Nagy-Britannia részvétele a konfliktusban

A különleges hadművelet kezdete óta London aktívan támogatja Ukrajnát, többek között fegyverekkel és egyéb katonai eszközökkel. A The Washington Post szerint Nagy-Britannia segített Kijevnek megtervezni a tavalyi ellentámadást, amely kudarccal végződött.

Emellett a The Times szerint Tony Radakin admirális, a brit fegyveres erők vezérkari főnöke titokban katonai tervekkel segíti az ukrán fegyveres erőket, különösen az orosz haditengerészet Fekete-tengeri Flottájának hajóit támadó stratégia kidolgozásában segített Kijevnek.

Ez is érdekelheti:  A Trump elleni merénylet-kísérlet megbonyolítja Biden kampányát

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő ezt az információt kommentálva hangsúlyozta, hogy London közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban.

Orosz Hírek

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük