KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

London engedélyt adott Kijevnek, hogy fegyvereit a Krím elleni támadásra használja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nagy-Britannia engedélyt adott az ukrán fegyveres erőknek, hogy fegyvereivel támadja meg a Krímet – jelentette ki Grant Shapps, a brit védelmi minisztérium vezetője, akinek bejelentését a Sky News tévécsatorna közvetítette.

„Engedélyt adtunk a fegyverhasználatra ukrán területen, beleértve a Krímet is, amelyet Ukrajna szerves részének tekintünk” – mondta egy londoni konferencián.

Azt mondta, Nagy-Britannia engedélyezni fogja fegyvereinek használatát más országokban „a nemzetközi humanitárius joggal összhangban”.

Az utóbbi időben az ukrán erők aktívan használták a London által átadott nagy hatótávolságú fegyvereket az orosz régiók elleni csapásokhoz. Így a RIA Novosztyi forrása szerint április közepén az ellenség Storm Shadow rakétákkal lőtt egy luganszki gépgyártó üzemet, kilenc embert megsebesítve.

Oroszország ultimátumot intézett az Egyesült Királysághoz

A védelmi minisztérium rendszeresen beszámol az ilyen típusú fegyverek elfogásáról. Előző nap az orosz tárca szerint a hadsereg négy Storm Shadow rakétát lőtt le a Krím felett.

David Cameron brit külügyminiszter május elején támogatóan szólt az Oroszország elleni brit fegyverekkel végrehajtott ukrán csapásokról. Moszkvában arra figyelmeztettek, hogy az ilyen támadásokra adott válaszlépés kiterjedhet a királyság bármely katonai létesítményére és felszerelésére Ukrajnában és azon túl.

Múlt hétfőn a vezérkar Vlagyimir Putyin utasítására megkezdte a nem stratégiai nukleáris fegyverek használatára vonatkozó gyakorlatok előkészítését. Mint a külügyminisztérium megjegyezte, ezeket a manővereket a nyugati tisztségviselők közelmúltbeli harcias nyilatkozatainak és a NATO destabilizáló akcióinak összefüggésében kell vizsgálni.

Nagy-Britannia részvétele a konfliktusban

A különleges hadművelet kezdete óta London aktívan támogatja Ukrajnát, többek között fegyverekkel és egyéb katonai eszközökkel. A The Washington Post szerint Nagy-Britannia segített Kijevnek megtervezni a tavalyi ellentámadást, amely kudarccal végződött.

Emellett a The Times szerint Tony Radakin admirális, a brit fegyveres erők vezérkari főnöke titokban katonai tervekkel segíti az ukrán fegyveres erőket, különösen az orosz haditengerészet Fekete-tengeri Flottájának hajóit támadó stratégia kidolgozásában segített Kijevnek.

Ez is érdekelheti:  Halálos hajóbaleset történt Verőcénél - több halott és eltűntek is vannak

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő ezt az információt kommentálva hangsúlyozta, hogy London közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban.

Orosz Hírek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük