KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Levédia Krónikása: Heten, mint a Gonoszok – avagy, kikkel kerültünk egy táborba?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ENSZ Közgyűlés határozatban ítélte el zsidó telepek létesítését a megszállt palesztin területeken, továbbá Kelet-Jeruzsálemben és a Golan-fennsíkon.

A határozat mellett 145 ország szavazott, közöttük Ukrajna is.

 18 ország tartózkodott. Hét ország szavazott a határozat ellen.

Ezek:

USA

Kanada

Izrael

MAGYARORSZÁG

Mikronézia

Marshall-szigetek

Nauru

Ezek után nem értem: MI KÖZE VAN A TERRORIZMUS ELLENI HARCNAK AZ AGRESSZOR TÁMOGATÁSÁHOZ?

Főleg most, hogy még Nyugaton is szóba került: (a jelenleg teljes egészében Izrael által uralt) Palesztinát ketté kellene választani. Palesztinában létre kell(ene) hozni az ottani arabok államát.

Vagyis: VISSZA KELL(ENE) TÉRNI AZ EREDETI, 1948-AS ÁLLAPOTHOZ. Amikor – látva, hogy a terület sorsáról az előző évben elfogadott határozat (Palesztina: arabok és zsidók közös állama) kivitelezhetetlen, új határozat született: LÉTRE KELL HOZNI A ZSIDÓ IZRAELT, ÉS AZ ARAB PALESZTINÁT.

Tény: az újonnan kikiáltott Izraelre nyolc (akkor egyöntetűen Nyugat-barát) arab monarchia rárontott. Izrael akkor megvédte magát, legyőzte támadóit. DE NEM ÁLLT MEG. HONVÉDŐ HÁBORÚBÓL ÁTMENT AGRESSZORBA. A halál torkából éppen csak szabadult nép MAGA KEZDTE ELKÖVETNI AZOKAT A BŰNÖKET, AMELYEKET NEMRÉG MÉG VELE SZEMBEN KÖVETTEK EL. Hódításokba, etnikai tisztogatásokba, népirtásba fogott. Ezreket mészároltak le a palesztin menekülttáborokban. Akkor, 1948-ban is. Majd az újabb, 1967-es hódításukkor is. És most is.

VAJON NEM AKKOR TÁMADT FEL A KÉT NÉP KÖZÖTTI ENGESZTELHETETLEN, HALÁLOS GYŰLÖLET? Amiből napjaink iszlám terrorizmusa eredezik? A BOSSZÚK ÉS ELLENBOSSZÚK VÉGELÁTHATATLAN LÁNCOLATA?

A zsidóság fogalmazta meg a “szemet szemért” elvét. A VENDETTA (a vérbosszú) mélyen gyökerezik a déli népekben. Szicíliaiakban, délszlávokban is. Akik, ha – okkal, vagy ok nélkül – úgy érzik, hogy bántották őket, akkor azt megtorolják. Bosszújuk során nem ismernek sem istent, sem embert.

Ma az arabokat vádolják azzal, hogy a tengerbe akarják szorítani a zsidóságot. (“Folyótól a tengerig”). De nem ugyanazt akarja-e AZ EGYRE TERJESZKEDŐ ZSIDÓSÁG? Amelyik egész Palesztinára igényt tart. Azzal, hogy két- háromezer évvel ezelőtt ott egy zsidó állam volt. Amihez képest az oda a VII. században érkező arabok csupán jövevények.

Ez is érdekelheti:  Van-e helye az unióban egy terrorállamnak?

Nem ismerős ez a felfogás? Nem vagyunk- e mi is barbár ázsiai jövevények A DÁKOROMÁNOK szemében? Lám, ez nekünk milyen rosszul esik.

És a palesztinai araboknak? Akik – valljuk be – nem teljesen alaptalanul sérelmezik azt, hogy A JÖVEVÉNYEK KITÚRJÁK ŐKET ONNAN, AHOL ŐK ÉVSZÁZADOK ÓTA ÉLNEK. Persze, hogy a pokolba kívánják – a tengerbe szorítanák – őket. És akik üldözik, irtják őket. (Még Amerika is szóvá tenni kényszerült, hogy az október 7-i terrortámadásra adott izraeli válasz aránytalanul súlyos volt.)

(De hogy folytassam a gondolatot: AZ SENKINEK SEM TŰNT FEL NYUGATON, HOGY KIJEVI CSATLÓSAIK NÉPIRTÓ HÁBORÚVAL VÁLASZOLTAK KELET-UKRAJNA OROSZAINAK ELSZAKADÁSI TÖREKVÉSEIRE. Égbekiáltó háborús bűntettek sorozatát követve el, nap mint nap, az ottani civil lakosság ellen.)

Mindazt pedig TERRORELLENES MŰVELETNEK nevezték el. Ahogy Izrael is nevezi a gázai övezetben indított HADMŰVELETÉT. Izrael – ahogy az ukronáci kijevi rezsim is – EN BLOC TERRORISTÁKNAK TEKINTI A HELYI LAKOSSÁGOT – és úgy is bánik velük.

MA MINDKÉT SZEMBENÁLLÓ FÉL KÉTSÉGBE VONJA A MÁSIKNAK A LÉTEZÉSHEZ VALÓ JOGÁT. Ennek a magvát a nemzetközi élet nagy intrikusai, bajkeverői – az angolszászok (britek, amerikaiak) – hintették el. (Azok, akik ellenünk, mint antiszemiták ellen, intrikálnak). Akik valaha a helyi arabokat az oda menekülő zsidók ellen bujtogatották. (Moshe Dajan, az egykori hírhedt izraeli hadügyminiszter, egy arabellenes zsidó terrorosztag egyik robbantásos merényletében vesztette el egyik szemét). Palesztina brit gyámsági terület hatóságai követtek el mindent, hogy BÉKÉTLENSÉG LEGYEN A HELYI ARAB LAKOSSÁG, ILLETVE A MIND NAGYOBB SZÁMBAN ÉRKEZŐ ZSIDÓ BEVÁNDORLÓK KÖZÖTT. Nagy-Britannia meghatározó befolyással rendelkezett az 1948-ban Izraelre támadó nyolc arab monarchiában. (Akkor, Jordánia mellett, ilyen monarchia volt még, például Irak és Egyiptom is.)

Izrael állam létrehozása mellett akkor ketten bábáskodtak: az Egyesült Államok, és a Szovjetunió. Amerika a térségben akart nagyobb befolyásra szert tenni. A Szovjetunió viszont IDEOLÓGIÁTÓL VEZÉRELT KÜLPOLITIKÁT FOLYTATOTT: az izraeli kibucokban a szocializmus csíráit látta. (Nem is teljesen alaptalanul: a 30-as évek elején Mongóliában, három évtizeddel később pedig Kínában kezdték létrehozni a népi kommunákat; ezekkel a kibucok több felszíni hasonlóságot mutattak.)

Ez is érdekelheti:  Tényleg brit katonák vesznek részt az ukrajnai harcokban?

A Szovjetunió tehát – a reakciósoknak tekintett Nyugat- (angol) barát arab monarchiákkal szemben Izrael mögé állt. “Osztályharcos” IDEOLÓGIAI MEGFONTOLÁSOK, egy emberöltő leforgása alatt, MÁSODSZOR VEZETTÉK TÉVÚTRA a szovjet vezetést. (És másodszor vezettek utóbb szörnyű tragédiákhoz. Először 1922-ben, amikor az orosz ipari proletariátus által lakott, viszonylag fejlett iparvidékeket – no meg a Fekete- és az Azovi-tenger partját – a paraszti-kispolgári Ukrajnához csapták oda, a helyi orosz lakosság megkérdezése nélkül.)

Mi köze hát a terrorizmushoz annak, hogy Palesztina arab népe GYAKOROLNI AKARJA A NÉPEK ÖNRENDELKEZÉSI JOGÁT – ami mellett az ENSZ Alapokmánya is hitet tesz? (Ugyanezt a jogot tagadta meg a Nyugat, mindmáig, a Krím és a Donbassz orosz lakosságától is.)

Annyi köze talán mégiscsak van: hogy ha HARCUKAT NEM ISMERIK EL JOGSZERŰNEK, AKKOR NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL (már csak helyzetük kilátástalansága, a figyelem felkeltése miatt is) A TERRORIZMUS ESZKÖZÉHEZ FOLYAMODNAK. Itt is fölvetődik A KETTŐS MÉRCE KÉRDÉSE. Ha a magyar kormány terroristáknak tekinti a kétségbeesésük miatt eszközeikben már nem válogató palesztinokat (akik nem válogatnak, mivel, ÍGY IS, ÚGY IS TERRORISTÁKNAK FOGJÁK ŐKET TEKINTENI) – eközben pedig nem tekinti TERRORISTÁNAK A KIJEVI REZSIMET, amely AZ ÁLLAMI POLITIKA SZINTJÉRE EMELTE A KALÓZKODÁST, A BANDITIZMUST, A TERRORIZMUST – akkor álságos lesz A TERRORIZMUS TÁMOGATÁSÁNAK TEKINTENI A PALESZTIN NÉP ÜGYE MELLETTI NYÍLT KIÁLLÁST.

Álságos tiltani magyar állampolgárokat is a Palesztina melletti megmozdulásoktól. Részint mert nálunk nincs annyi bevándorló, mint Nyugaton, ahol a Palesztina melletti tüntetések erőszakos zavargásokba torkollnak. (Azt pedig már láthattuk: magyar tüntetők is képesek felfordulást okozni).

Részint pedig azért, mert IDEGEN (ukrán) ÁLLAMPOLGÁROK NÁLUNK IS TÜNTETTEK MÁR, ÁLLAMUK TERRORIZMUSÁNAK TÁMOGATÁSÁRA. Provokatív jelszavaikkal órákon át teleordítva a Belvárost. Az Andrássy úti vonulgatásukra gondolok. Történt pedig ez azt követően, hogy Berlin “Andrássy útján”, az Unter den Lindenen (ahol a berlini orosz nagykövetség is van) valami egészen más történt.

Ez is érdekelheti:  ÁSZ büntetés: eddig egyik baloldali párt sem fizetett

A német hatóságok az ukronáci rezsim kedvében jártak, amikor hozzájárultak ahhoz, hogy az ukrán fél egy kilőtt orosz tank roncsait kiállítsa az orosz nagykövetség előtt. Az egyszerű németeknek azonban erről más volt a véleményük. Berliniek ezrei jöttek el a nagykövetség elé, és virágokkal halmozták el a tank roncsait.

Még egyszer mondom: a Palesztinát támogató magyar tüntetők egészen biztosan nem változtatnák csatatérré a várost. (Aki Orbánt akarja megbuktatni zavargások szításával, az bőven talál erre egyéb okokat, ürügyeket.)

 

Írta: Levédia krónikása

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Izrael, Jeruzsálem / Fotó: hhhistory.com

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Levédia Krónikása: Heten, mint a Gonoszok – avagy, kikkel kerültünk egy táborba?

 1. MI TAGADÁS A SZELLEM KISZABADULT FOGSÁGÁBÓL…. És napról-napra erősebb lesz!
  Czinger András
  István Varga Tudják. De ők nem annyian vannak, létszámban ha sok ember felemelkedik nem tudnak velük mit kezdeni . Elmennek. 1 n. Válasz
  László Kiss
  Déri Zsuzsánna OLVASD EL ÉS ÉGESD EL…
  Ma kaptam egy üzenetet 2023. 11. 24. Mind azok akik a halál civilizoláció fenntartásában::: érintettek az átkozott faj erőszak nélküli kiszolgálásában éltetésében, és elolvassa ezt az üzenetet és annak ellenére folytatja addigi tevékenységét a jövőben egyéni saját anyagi és erkölcsi felelősséggel tartozik bírálói előtt, amikor a halálbüntetést is vissza állítják! Mérget vehet rá, hogy nem fogják érte megdicsérni, és ha abban bízik, hogy parancsra tettem, a parancskiadó védekezik, ::: nem tettem a fejéhez pisztolyom, maga akaratából tette amit tett!
  A következő történet valós csak átnevezett nevekkel és megnevezésekkel megtörtént aminek szereplője voltam – rendőrkoromban történt meg, szolgáltunk során a feltényei hegyen láttunk el szolgálatot társammal aki előjárom volt rendfokozat és beosztása kapcsán is ő volt a kmb. Csoport pk. Melynek során elöljárói kmb, osztály vezető pk. Pataki által ellenőrzést kaptunk! Később megtudtuk, hogy a csoportban levő besúgó Szabó jelentése alapján, hogy hol vagyunk szolgálatban! Szóval az elöljáró alkoholszondát, a hegyen majd vérvételt akart velünk szemben alkalmazni , amit pk-ám főtörzsőrmester megtagadott és persze én is akkor még őrmesterként ! Erre fel az ellenőrző őrgy, Pataki felhívta a főkapitányt Görcs István altábornagyot és engedélyt kért kényszerítő eszköz alkalmazására – fegyverhasználatot is bele értve velünk szembe , aki az engedélyt megtagadta és így hoppon marad az ellenőrző Pataki őrgy, ez már mind a kmb irodánkban történt – tanultak belőle, mert engemet későbbi időpontban többed magával kiérkező Lisztes Tibor városi kmb kollégám – (nevéről ítélve az átkozott fajhoz tartozó, aki cinikusan közölte velem ne haragudj Laci de parancsot hajtok végre) szolgálat leadása után elvittek vérvételre aminek következményeként megfenyítettek és elvették a jogsimat azaz ellehetetlenítettek – megjegyzem előtte a kmb. Parancsnokom Laci rám szolt mert láttuk az ablakon keresztül, hogy érkeznek hozzánk, hogy bújjak el a fürdőszobába…– miért bújjak feleltem, hisz már nem vagyok szolgálatban ártani nem árthatnak – bántódás nem érhet – HÁT TÉVEDTEM ért és ezt eljátszották velem újra amikor már leszereltem civilként , autót sem vezettem még is elvették a jogsimat!!!! ((…mert abban az időben ittasan vezetett, szakértői vélemény alapján) dettó mint fegyverügyben a legfőbb katonai bíróságon – arra a következtetésre jutottunk, hogy a bűncselekményt elkövette…”””))))
  De mit is akartam ezzel demonstrálni nektek? Azt kérem , amit prof Bogár László úr mondott – ők teremtetek bennünk és bármikor el is pusztíthatnak bennünk – akár 100 millióra is !
  Ez az a fegyverük amivel félelmet keltenek és uralkodnak felettünk!
  EZT AZ ÍRÁSOM AZ A CIKK INSPIRÁLTA AMIT MA OLVASTAM ITT:
  https://internetfigyelo.com/levedia-kronikasa-heten-mint…/
  HA OLVASOL SZ ISMERSZ – LESZAROM MÁR ŐKET SEMMI FÉLELEMET NEM TUD GERJESZTENI BENNEM, SŐT NAPRÓL NAPRA MÉG ERŐSEBBÉ TESZ! És az biztos ma már nem haboznék még életem árán sem, hogy megvédjem magam és szeretteim a rendőrruhába bújtatottakkal szemben – jelenleg a köztisztviselőkkel hadakozok! Ahogy már közöltem de ide másol:
  ****************************************************************
  Halhatatlanná tettem – bele kerül a jogtörténelem könyvébe, de nem mindegy, hogy hogyan negatív megítéléssel vagy pozitív megítéléssel
  Olvasd csak: mert ez a jogeset témájával nem követendő példa lesz benne!
  K é r é s

  A mentális zavar definíciója szerint minden olyan egészségügyi állapot, ami befolyásolja vagy megváltoztatja az agyműködést, érzelmi reakciókat vagy olyan viselkedés, ami szorongáshoz vagy működésproblémákhoz vezet.
  ŐSZÍNTE GONDOLATOK a fentiek alapján TŐLEM:
  Mentális zavarom már akkor fent állt amikor a BM-nél traumát kaptam 1988-ban úgy emlékszek..– és bizony nem 13%-ban amit később az orvosi szakbizottság sokadik BUDAPESTEN Zalaegerszeg – Győr után 3. alkalommal igazolásában kiadott 2006-ban,egészség romlása 67%-os úgy emlékszek – ha nem már akkor 1988-ban – több, mint 67%-ban alkalmatlan lettem a rendőri szolgálatra,
  Így kértem a leszerelésemet, úgy, hogy amikor elbocsájtottak fegyelmileg én visszakönyörögtem magam majd beadtam a felmondásomat – ez a tény! 1987. Június 30. Előtte a rendőrorvos mentális súlyos betegséggel kezelt és gyógyított!!!! Az akkori személyzetis egy vékony fiatal gyerek volt , nevére már nem emlékszek – könyörgött ne cseszek ki vele, mert megbüntetik ezért, hogy visszavett …. De én akkor már kemény voltam… saját kérésemre leszereltek… Pataki is figyelmeztetett rosszul járok ha leszerelek, nem tévedett rosszul jártam… nem ismerem a személyzetis sorsát, de minden valószínűség szerint azt is megszívatták, ha még élsz és elolvasod ezt, gyere el nekem tanúskodni és kártalanítva leszel!
  Segítségkérésem:
  László Kiss
  ELFELEJTETTEM, Megkérdezem – Mikor volt az a rendkívüli esemény amikor a fogda őröket lefegyverezte egy um. cigány kiskatona nagykanizsai Dózsa laktanyában… és fegyverekkel megszökött? Akit később a Béke utcában egy nyomozó lelőt… Érintett vagyok benne, mint következményként szenvedő fél – kérem tisztelettel aki emlékszik rá írja meg nekem – köszönöm!
  1 p. Válasz Megosztás
  Innen: https://www.facebook.com/groups/604151346291116/posts/4425283347511211/
  Kedves Üres Lászlóné elbizonytalanodtam így a visszaemlékezésem során, lehetséges, hogy meghibbantam és nem tudok számolni , ezért kérem kérjük ki egy általános iskola és egy középiskolai matektanár megoldását MEGERŐSÍTÉSÉT ::: az alábbi matek feladat MEGOLDÁSÁRA: 2004-1966= ? és ezt szövegesben. Ha 2004. Szeptember 1-től – ból kivonom az 1966. Szeptember 1-et mennyi marad=?
  Tisztelettel kérem, hogy addig, amíg választ nem kapunk, ne küldje el a bíróságra, mert ha nekem lesz igazam, akkor nem hülyültem el teljesen, és a bíróság kinevet bennünket! Viszont ha nem lesz igazam, akkor megelőzzük azt!!!!! Én továbbra is állítom 1966+38= 2004 és azt, hogy 1966,.09. 01-től 1967.09.01.-ig az 1 év! És 1967.09.01.től 1966.09.01-ig már 2- év és így tovább 1996,09.01-től ig 30 év amihez még s még 8 év adunk így lesz=2004.09.01. –ig bizony ez is 38 év!!!!! És nem 37 év! Na persze így is írható szökőévben 37 év és 364 nap!!!!!

  Tisztelettel 2023. 11. 24. ld. Kiss László sk:…………………………………………………………..
  **********************************************
  LEVÉDIA KRÓNIKÁSA ELMONDTA ÁLLÁSPONTOMAT….
  Ezt kihagyta belőle: ami talán a legfontosabb, MI VALÓJÁBAN GYARMATA VAGYUNK! ÉS GYARMATA MIND AZON ÁLLAM AMELYIKET UM. ELFOGLALT! No nem úgy látványosan mint Gáza övezetben, ha nem alattomos sunyi módón beszüremlett a hatalmi uralmi pozíciókba és ma már uralja azt – én ezt nevezem a harcművészet legmagasabb fokának a hódító háborúk sorában ma 2023. 11. 23. És 58-kor amikor írom e sorokat – holnap azaz 24-én küldöm az éterbe arra fejezem be ezen dolgozatomat! Addig iss fel a fejjel magyar – mert : te csak Isten előtt hullhatsz térdre!
  *********************************************
  Semmit sem lehet elérni áldozat és bátorság nélkül, aki szenvedni tud, az előbb-utóbb nyer.
  JFK.
  Copyright is free of charge!!!
  Nothing can be achieved without sacrifice and courage, those who can suffer will eventually win.
  JFK.
  Kennedyt az elátkozott faj (JELLEM) meggyilkoltatta – és mind azokat, akik potenciálisan uralmára veszélyt jelentettek, ma sincs más kép – de már kifinomult eszközökkel – észre se venni szinte, de érezni ANNÁL INKÁBB – igen – írtam, és közöltem a tömeg felé a módszere, ….nem muszáj megölnöd, aki veszélyezteti életed, lehetetlenítsd el életterét… vedd el a vizes kulacsát a sivatagban…” UGYE ÉRTED?

 2. A Biblia, a zsidók hit és történelemmitológiája, egyben a mohamedánok és keresztények szent könyve szerint, már az ókorban megpróbáltak zsidó törzsek a palesztinai tengerparton megtelepedni. Csakhogy itt más, a magukénál magasabb kultúrájú népekre találtak, melyek régóta itt éltek és keményen védelmezték hazájukat. Valószínű -ahogy ez nomád népeknél szokásos- zsidó törzsek egymás között is háborúzhattak a legelők és ivóvíz megszerzéséért. József eladása Egyiptomba egy törzsi háború végaktusa lehetett, amikor a vesztes törzs népét, vagy vezetőit rabszolgaként eladták. Az is lehet, hogy József törzse, hogy biztosítsa magának Gozen gazdag legelőit a Nílus-delta keleti részén, szövetkezett a hikszoszokkal, akik ez időben meghódították az északi Egyiptomot. Idővel József törzse magas pozíciókba jutott Egyiptomban, ami más zsidó bevándorlókat is ide vonzott. A hikszoszok kiűzése után a zsidókat kényszermunkára ítélték, ami Mózes népét négyszáz éves tartózkodás után, Ke. 1225 körül kivándorlásra késztette Egyiptomból. Tulajdonképpen Mózes volt a zsidó vallás szellemi atyja. Az ő törvénykönyve, a Tóra, a zsidó vallás alapja. Az egyistenhit tézise és a hit, hogy Jahve a zsidóságot saját népévé választotta. Ez a tézis, amely a zsidókat évezredek sikerein és viszontagságain átsegítette.
  Mózesnek hazát kellett keresnie Egyiptomból kivándorolt népének, ekkor visszaemlékezett, vagy kitalálta Ábrahám történetét, hogy Jahve néki és ivadékainak adta Kánaánt, az ígéret földjét. Ennek pedig, a filiszterek partvidékének kell lennie. Ezóta vindikálják a zsidók Palesztinát.
  Még eltelt 200 esztendő, amíg a zsidók a Kánaániakon -akik akkor a Palesztinát lakták- úrrá lettek és Kr. e. 1004-ben megalapíthatták a maguk királyságát. Ez a zsidó állam nemsokára szétvált Izraelre és Júdeára, melyek nem csak a szomszéd népek, de néha egymás ellen is háborút viseltek. Babilon királya Kr. e. 600 körül betört Júdeába, majd bevette Jeruzsálemet. Itt leromboltatta a templomot és a város előkelő polgárait Babilonba hurcolta, ami balga tettnek bizonyult, mert a kitelepítettek néhány év alatt destruálták birodalmát és átjátszották a perzsák kezére. A perzsák hazaengedték a zsidókat a fogságból és újra felépítették a jeruzsálemi templomot. De csak kevés zsidó tért vissza Babilonból hazájába. Az otthon maradottak is a diaszpórában keresték boldogulásukat, a levantei birodalmakban, a görög világban vagy a feltörekvő Rómában. Végül csak egy theokrata kisebbség maradt a zsidó államban, kiket egy papi szenátus kormányzott, előbb perzsa, később görög fennhatóság alatt. A vallásuk betiltása miatt a Szírek ellen felkelt makkabeusok Kr. e. 143-ban újra kiharcolták a független zsidó államot, amely 100 évvel később a pártusok elleni háború során római uralom alá került. Egy újabb felkelés eredménye a római világhatalom ellen, a maradék zsidó állam megsemmisülése és a jeruzsálemi templomerőd lerombolása lett. Ezután a zsidó állam 2000 évre megszűnt létezni.
  Néhány évvel Jeruzsálem lerombolása előtt tanított Jézus Krisztus, aki a zsidóknak és a világnak megváltást ígért. De a zsidók a Messiástól nemzeti nagyságuk visszaállítását és ellenségeik feletti győzelmüket várták. Jézus tanítványai megkezdték a zsidó vallás reformálását, de amikor nemzsidókat is megkereszteltek, végleges lett a szakadás. Mohamed 600 évvel később új vallást alapított. A zsidók fontosabb törvényeit bevette a Koránba, hogy a zsidókat az iszlámhoz térítse, de ők kitartottak zsidóságuk mellett.
  Amely országban zsidók élnek, vallásuk exkluzív tartása miatt csak 1-2%-os kisebbséget képeznek. A zsidók a görög-római, majd később az euró-amerikai civilizációk liberális fejlődésében úgymond élesztőként hatottak. Vezetőik meggazdagodtak és kivételes hatalomhoz jutottak, hogy főleg politikai ambícióik ellenszenvet és visszatetszést váltanak ki ellenük az már természetes. Kivonat „Világháborúk és győztesek”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük