KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Letartóztatták a terrortámadást tervező ukrán informátort

Terrorizmus miatt nyomoznak egy nő ellen az oroszországi Jaroszlavl régióban, miután állítólag segítséget nyújtott Ukrajnának, hogy dróntámadásokat indítson mélyen az ország belsejében – közölte kedden az orosz biztonsági szolgálat, az FSZB.

A gyanúsított állítólag a harmincas évei közepén jár, és a Moszkvától mintegy 200 kilométerre északra fekvő Uglics városában él. Az FSZB közleménye szerint az ukrán különleges szolgálatok megbízásából a térség kritikus infrastruktúrájáról gyűjtött hírszerzési információkat, amelyekről tudta, hogy terrorcselekmények előkészítésére fogják felhasználni.

Az FSZB által közzétett felvételek azokból az üzenetekből valók, amelyeket a nő állítólag május végén váltott ukrán összekötőivel.

Az egyik szövegben azt a reményét fejezi ki, hogy az ukrán drónok mélyen Oroszország belsejébe hatolnak, hogy ezzel gerjesszék a kormányellenes hangulatot. Egy másikban a gyanúsított látszólag elutasította, hogy sorozási központokat és vasútvonalakat vegyenek célba, de abba beleegyezett, hogy vízerőművekről gyűjtsön információkat.

A gyanúsítottról néhány biztonsági felvétel is készült, többek között akkor, amikor a Volga folyón lévő Uglics vízerőművet filmezte.

Ha a nőt elítélik, akár 20 év börtönbüntetést is kiszabhatnak rá terrorizmus vádjával.

Az FSZB rendszeresen beszámol olyan személyek elfogásáról, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Kijev megbízásából különböző illegális küldetéseket hajtanak végre. A múlt héten napvilágot látott egyik nagy horderejű ügy egy neonáci csoportot érintett, amelynek tagjait azzal vádolták meg, hogy merényleteket készítettek elő az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan és egy másik neves újságíró, Ksenia Sobchak ellen.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: printscreen

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Merényletet terveztek a Russia Today főszerkesztője és kollégája ellen

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük