KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyel tábornok: „Nem bánnám, ha a magyarokat kizárnák a NATO-ból!”

A nyugalmazott lengyel tábornok szerint Magyarországot ki kell zárni a NATO-ból, mert blokkolja az Ukrajnának szánt segélyeket – pedig a háborúban álló országnak a NATO-hoz még annyi köze sincs, mint az Európai Unióhoz.

„Botrányos, hogy Orbán Viktor blokkolja az Ukrajnának nyújtott segélyeket. Nem bánnám, ha a magyarokat kizárnák a NATO-ból, hiszen a miniszterelnök nyíltan támogatja a terrorista Vlagyimir Putyint” – állítja Roman Polko. A nyugalmazott lengyel tábornok a Wprostnak azt mondta, az orosz elnök a szolidaritás hiánya és a meggyengült morál miatt nyerhet.

Nem ez az első alkalom, hogy Magyarországot ki akarják zárni valahonnan, de általában az Európai Unióból tennék: akad olyan vélemény, amely szerint nincs helye az EU-ban olyannak, aki nem támogatja Ukrajna csatlakozását, más pedig azt állítja, egyenesen Orbán Viktort kell kizárni az EU-ból.

A NATO-kizárás mindenesetre meghökkentő ötlet, hiszen egyrészt Ukrajnának ehhez a szervezethez még annyi köze sincs, mint az EU-hoz,

másrészt Magyarország hamarosan teljesíti azt az elvárást, hogy a GDP 2 százalékát védelmi kiadásokra fordítja, de van olyan mutató, amiben már most is abszolút listavezető a NATO-ban.

Mandiner

Kiemelt képen: Roman Polko / Fotó: onet.pl

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Lengyel tábornok: „Nem bánnám, ha a magyarokat kizárnák a NATO-ból!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük