KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyel tábornok: Ha Orbán Viktor tovább zsarolja a NATO-t, Magyarországot ki kell zárni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A lengyel szárazföldi erők egykori parancsnoka, Waldemar Skrzypczak tábornok az ukrán médiának adott interjújában azt mondta, „ha Orbán zsarolni akarja a NATO-t, Magyarországot ki kell zárni a szövetségből”.

Skrzypczak tábornok az Ukrinformnak adott interjúját az Index szemlézte, ahol többek között arról kérdezték, hogyan nézzenek ki ezek a NATO-biztonsági garanciák Ukrajna számára. „A NATO-csúcson olyan döntést kell hozni, amelyre Kijev régóta törekszik – az Ukrajna feletti légteret lezárni” – válaszolta.

„Ebben az esetben Oroszország nem indíthat rakétákat Ukrajna ellen, gépei nem repülhetnek oda. Ha Oroszország figyelmen kívül hagyná ezt, a NATO-nak biztosítania kell Ukrajna légterének biztonságát azzal, hogy Ukrajnába küldi légierejét az ukrán égbolt védelmére. A szövetségnek megvannak a képességei, hogy ezt biztosítsa” – tette hozzá a lengyel tábornok.

A tábornok szerint a második lépésnek annak kell lennie, hogy biztonságossá kell tenni a Fekete-tengert. Mint mondta, „a NATO égisze alatt olyan műveletet kell végrehajtani, amelynek célja a tenger megtisztítása az ukrán gazdaság működését korlátozó aknáktól, majd az ukrán kikötők megnyitása”.

Ezen a ponton egyértelmű üzenetet kell küldeni Oroszországnak: amennyiben a térségben további agresszív akciókat hajtanak végre, a NATO kontingenst küld partnere védelmére. A szövetségnek garantálnia kell csapatai biztonságát Ukrajnában, ami lehetővé teszi az ország további újjáépítését és fejlődését

– mondta Skrzypczak.

A lengyel tábornokkal beszélgető újságíró ezután azzal vádolta meg Magyarországot, hogy Oroszországgal szimpatizál, és megkérdőjelezte a szövetségen belüli konszenzus lehetőségét.

A NATO elég időt adott Magyarországnak, hogy észhez térjen. Ha Magyarország Putyin oldalán áll, akkor fel kell mutatni nekik a »sárga lapot«, és meg kell mondani nekik: ha nem változtatnak álláspontjukon, ki lesznek zárva a NATO-ból

– vélekedett  Skrzypczak.

Nem lehet, hogy Magyarország az egész szövetséget terrorizálja, meg kell állítani a magyar zsarolást a NATO-ban. Ha Orbán Viktor zsarolni akarja a NATO-t, akkor Magyarországot ki kell zárni a szövetségből

– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy „nem lehetnek olyan országok ebben a szervezetben, amelyek mindkét oldalon játszanak”.

A tábornok szerint Orbán Viktor álláspontja árt a NATO egységének, ezért világossá kell tenni Budapest számára, a NATO-val vagy ellene van.

Kiemelt képen: Waldemar Skrzypczak lengyel tábornok

5 thoughts on “Lengyel tábornok: Ha Orbán Viktor tovább zsarolja a NATO-t, Magyarországot ki kell zárni

 1. Hiba volt belépni egy ilyen szervezetbe.
  Hogy miért,
  Mert már megalakulásakor is agresszív volt.
  Erre válaszként alapították meg Varsói Szerződést, ami pont az agresszív USA és általa alapított NATO elleni védekezést ellensúlyozta.
  Rossz és alkalmatlan „elitnek köszönhető”, hogy beléptünk ebbe az agresszív, a világot uralni akaró nyugati katonai szervezetbe.
  Az osztrákoknak itt is több eszük volt mint nekünk.

  1. Az osztrákok tök más helyzetben voltak/vannak. Ha nem lennénk a NATO tagja, némelyik szomszédunk már lehet, hogy „megkóstolt” volna… A NATO eddig védelmet adott nekünk, most van csak az, hogy fenyegetést jelent a háborúba való belesodródás miatt. Az ilyen elvakult lengyelek miatt, az USA agrssziója miatt.

 2. Ez a lengyel tábornok egy idióta. (gondolom, hogy nyugalmazása után lett tábornok.) A javaslata egyenlő a 3. világháború kirobbantásával. A magyar álláspont nem zsarolás hanem egy megalapozott vélemény, az, hogy idáig fajult a helyzet az a nyugat elvtelen és ostoba politikájának az eredménye. Volt idő bőven a nemzetiségi és a stratégiai kérdések tárgyalásos rendezésére, mégsem éltek vele. A két Minszki megállapodást az ukránok nem tartották be, kiderült, hogy Merkel és Holland ezeket a tárgyalásokat csak időhúzásnak tekintették, volt tárgyalási lehetőség 21 decemberében amit Biden utasított vissza és kezdődtek tárgyalások 22 márciusban is amik szintén megszakadtak. Az oroszok két dolgot akartak: ne nyomorgassák az orosz kisebbséget és Ukrajna ne legyen Nato tag. Valószínűleg ez elérhető lesz a háború után. Megéri háborúzni, a lakosság jelentős részét elveszteni? és valakiknek az újjáépítés költségeit is vállalni kell, kik lesznek azok?

 3. Egyes lengyeleknek (agg tábornokoknak) k*rva nagy pofájuk van. Akkor is így lenne vajon, ha az USA visszavonulna Európából és a saját dolgaival foglalkozna a mindenütt való óberkodás helyett?

 4. Támadás a legjobb védekezés!Még, hogy Magyarország zsarolja az EU-t? Hát nem ő tartja vissza a Magyaroknak járó pénzeket, újabb és újabb feltételek elé állítva? Nem az EU az aki áldását adja, és támogatja a szélsőséges akciókat? Akkor ki kit is zsarol?

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: