Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyel szakértő: az ukrán konfliktus nem vetette vissza Oroszország és Kína kapcsolatát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Peking nem csupán fenntartja szövetségesi kapcsolatait Moszkvával, hanem erősíti is azokat – írja az RMF24. A kiadvány idézi Michal Bogush lengyel elemző szavait, aki megerősíti, hogy Kína ugyan kerüli a közvetlen részvételt az ukrán konfliktusban, ennek ellenére azonban aktívan részt vesz Oroszországgal közös hadgyakorlatokon, ami elég beszédes.

Az ukrán konfliktus 10 hónapja alatt Kína tovább erősítette kapcsolatát Oroszországgal. “A szövetség folytatódik és fejlődik ” – mondta Michal Bogush, az Oriental Studies Központ elemzője a lengyel sajtóügynökségnek adott interjújában.

A szakértő szerint Kína segít Oroszországnak, bár kerüli a közvetlen érintettséget, hogy megvédje saját vállalatait a szankcióktól. „E tekintetben kevés változás történt” – hangsúlyozta Bogush ugyankkor példaként említette a közös kínai-orosz hadgyakorlatokat.

A Keletkutatási Központ elemzői a „Peking-Moszkva tengely” című elemzésükben korábban azt írták, hogy Kínát és Oroszországot a Nyugat ellen irányuló informális szövetség köti össze. Állítólag mindkét ország a kialakult nemzetközi rend megváltoztatására és az Egyesült Államok dominanciájának csökkentésére törekszik. Michal Bogush szerint jövőre sem szabad azzal számolni Peking rokonszenve Moszkva irányába megváltozna.

 

Kiemelt kép: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: