KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyel szakértő: az ukrán konfliktus nem vetette vissza Oroszország és Kína kapcsolatát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Peking nem csupán fenntartja szövetségesi kapcsolatait Moszkvával, hanem erősíti is azokat – írja az RMF24. A kiadvány idézi Michal Bogush lengyel elemző szavait, aki megerősíti, hogy Kína ugyan kerüli a közvetlen részvételt az ukrán konfliktusban, ennek ellenére azonban aktívan részt vesz Oroszországgal közös hadgyakorlatokon, ami elég beszédes.

Az ukrán konfliktus 10 hónapja alatt Kína tovább erősítette kapcsolatát Oroszországgal. „A szövetség folytatódik és fejlődik ” – mondta Michal Bogush, az Oriental Studies Központ elemzője a lengyel sajtóügynökségnek adott interjújában.

A szakértő szerint Kína segít Oroszországnak, bár kerüli a közvetlen érintettséget, hogy megvédje saját vállalatait a szankcióktól. „E tekintetben kevés változás történt” – hangsúlyozta Bogush ugyankkor példaként említette a közös kínai-orosz hadgyakorlatokat.

A Keletkutatási Központ elemzői a „Peking-Moszkva tengely” című elemzésükben korábban azt írták, hogy Kínát és Oroszországot a Nyugat ellen irányuló informális szövetség köti össze. Állítólag mindkét ország a kialakult nemzetközi rend megváltoztatására és az Egyesült Államok dominanciájának csökkentésére törekszik. Michal Bogush szerint jövőre sem szabad azzal számolni Peking rokonszenve Moszkva irányába megváltozna.

 

Kiemelt kép: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij megköszönte a háborús fegyvereket, majd belerúgott a Nyugatba

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük