KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Már több mint félszáz halálos áldozata van az 50 éve nem tapasztalt ítéletidőnek az Egyesült Államokban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Legkevesebb 56 halálos áldozata van már az Egyesült Államokban az úgynevezett bombaciklonnak. A sarkvidéki vihar miatt százezrek vannak áram nélkül és több ezer repülőjáratot töröltek. A legsúlyosabb helyzet a New York-állambeli Buffaloban van, csak ott 27-en vesztették életüket a természeti katasztrófában. A leghidegebbet Montana államban mérték, ahol -45 fok volt. Az Egyesült Államokban és Kanadában 50 éve nem voltak olyan hóviharok, mint most – számoltak be róla az M1 Híradójában.

Elképesztő állapotok uralkodnak New York államban, Buffalo környékén. A térségben olyan hóvihar pusztít, amiről azt mondják, egyszer fordul elő egy ember életében. Több mint 120 centiméternyi hó esett eddig és az előrejelzések szerint további havazás, hófúvás és farkasordító hideg várható.

Az utakon rengeteg az elakadt, behavazott jármű. Nem csak a személyautók, a teherautók sem tudnak közlekedni a hóban. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy sem a hókotrók, sem a mentők nem tudják elérni a hó fogságába került embereket.
A hatóságok szerint sokan a saját autójukban vesztették életüket, és attól tartanak, az áldozatok száma növekedni fog, ahogy egyre több autóhoz jutnak el.

Kijárási tilalom van érvényben, a helyzet kritikus, kérjük senki ne kelljen útra

– mondta Buffalo polgármestere.

A mentőalakulatok vezetője szerint több százezer otthonban nincs áram.

Egyelőre csak az életmentéssel tudunk foglalkozni – fogalmazott a belbiztonsági és vészhelyzeti hatóság vezetője, hozzátéve: ugyan rengetegen telefonálnak, hogy nem tudnak kijönni a házukból a nagy hó miatt, a hóeltakarítás csak azután következhet, ha már senki sem lesz életveszélyben.

A CBS hírcsatorna közben arról számolt be, hogy

egy négytagú család – egy két és egy hat éves gyerekkel – 11 órán keresztül várt az autójukban, hogy kiszabadítsák őket.

New York állam kormányzója bejelentette: a viharnak még nincs vége, további kemény havazásra kell számítani.

Ez is érdekelheti:  Az IMF figyelmeztet: az orosz vagyon elkobzása súlyos következményekkel jár

Győzelemről és arról, hogy elmúlott a veszély még korai beszélni. Talán csökken valamennyire a havazás intenzitása, és a helyzet nem olyan drámai mint egy-két napja volt, de a helyzet még mindig nagyon súlyos – mondta New York állam kormányzója.

Buffaloban elnéptelenedtek az utcák, csak azok merészkednek ki, akiknek van felszerelésük, hogy a havat el tudják takarítani.

New York államban, az Erie-tó partján egy étterem fagyott teljesen jégbe. A tulajdonos azt mondta: egy pillanat alatt fagyott vastag jég az épületre.

Kanadától Mexikóig mindenhol ítéletidő pusztít. Az amerikai média “bombaciklonnak” nevezi azt a sarkvidéki viharzónát, amely szerdán érte el Észak-Amerikát. A leghidegebbet, mínusz 45 fokot, Montana államban mérték.

Közben teljes káosz alakult ki a légiközlekedésben.

Buffalóban 125 centiméter vastag hó borította be a repülőtér kifutópályáját. Az egész országban járattörlések és jelentős késések voltak az év egyik legforgalmasabb hétvégéjén – mondta az M1-en a közmédia Los Angeles-i tudósítója.

A káoszért részben a téli időjárás, részben pedig egyetlen légi társaság a Southwest Airlines a felelős. Az olcsóbb jegyeket kínáló légifuvarozó korszerűtlen technikai rendszere ugyanis összeomlott, emiatt már a szentestét ezrek töltötték sorban állással az amerikai repülőtereken – mondta Lukóczki Gábor, a közmédia tudósítója.

Később, miután az ügyfélszolgálat telefonszámát sem lehetett már hívni, sokan személyesen próbálták átfoglalni jegyeiket, míg mások elveszett csomagjaik után nyomoztak Karácsony mindkét napján. Napokba telik, még normalizálódik a helyzet a repülőtereken, amelyet egy ideig míg a brutális téli időjárás is befolyásol – tette hozzá.

Az elmúlt 5 napban az Egyesült Államokban közlekedő bel- és külföldi légijáratok közül több mint 18 ezret kellett törölni, a késő járatok száma pedig ennek sokszorosa volt.

hirado.hu

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük