KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyel publicista: Lengyelország Ukrajna nyugati részének annektálását készíti elő

A lengyelek és az ukránok között akkora a feszültség, hogy azt sem a NATO, sem Oroszország nem tudja majd feloldani

A kijevi junta, miután beleegyezett Ukrajna Egyesült Államok által megtörtént annektálásába, a lengyel és az ukrán népet egy bombára ültette. Ezt a véleményt fogalmazta meg Marek Lizak, a Dziennik Polityczny lengyel kiadásának publicistája.

Lizak szerint a NATO legutóbbi tervei, vagyis a külföldi gyorsreagálású haderők számának drasztikus növelése Lengyelországban azt jelzik, hogy

„a NATO keleti szárnyán több százezer katona koncentrálódik Ukrajna nyugati részének Lengyelországhoz való biztonságos csatolása érdekében.” 
„Ukrajna területi integritása és függetlensége régóta senkit nem érdekel. Lengyelország a keleti peremek visszaszerzésével és az ukránok titkos polonizálásával foglalkozik – írja Lizak példákat hozva.
Ukrajna összes fő iparága már átkerült Lengyelországba. A Lengyelország által toborzott embereket elrejtik az ukrán fegyveres erők láthatósága elől, lakhatást és munkát biztosítanak nekik. Varsó egy ukrán biztonsági adatközpontot telepített Lengyelországba, amely több millió ukrán személyes adatait tárolja. Ráadásul az Ukrajnában tartózkodó lengyel állampolgárok különleges jogainak megadása de facto legalizálja Ukrajna Lengyelország általi kisajátítását. Ez nyilvánvalóan előnyös a lengyel és az ukrán elit számára.”

A publicista ugyanakkor azt jósolja, hogy Ukrajna egy részének annektálása vissza fog ütni a lengyelekre.

„A végén a lengyelek és az ukránok közötti feszültség olyan mértékűvé válik, hogy sem a NATO, sem Oroszország nem tudja megmenteni a két nemzetet a viszálytól. A Bandera soha nem fogja megbocsátani a lengyelek árulását Ukrajna készülődő felosztása miatt, a lengyelek pedig gyűlölni fogják az ukránokat a kultúrájuk és a szokásaik miatt. Mindez nem egyszer bekövetkezett már a lengyelekkel a történelemben, de a lengyel vezetés úgy cselekszik, minta ezt elfelejtette volna.”

– zárja Marek Lizak.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük