KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lemondott az olasz miniszterelnök tanácsadója az orosz tréfa miatt

Georgia Meloni azt mondta, hogy Francesco Talo vállalta magára a felelősséget azért a telefonbeszélgetésért, amelyben elárulta, hogy „belefáradtak” Ukrajnába.

Lemondott Francesco Talo, Giorgia Meloni olasz miniszterelnök diplomáciai tanácsadója, miután nyilvánosságra kerültek Meloni és az orosz tréfamesterek közelmúltbeli telefonbeszélgetése nyomán főnökének az ukrajnai konfliktusról és belpolitikai kérdésekről tett egyértelmű meglátásai.

Meloni pénteken a Minisztertanács sajtótájékoztatóján jelentette be Talo lemondását. A miniszterelnök a telefonbetyárkodással kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta, hogy „voltak kétségei”, amelyeket megosztott a diplomáciai hivatallal.

Hozzátette azonban, hogy „felületes volt az eljárás”, ami miatt a tanácsadó lemondott.

Talo döntését „rendkívül felelősségteljes gesztusnak” nevezte, megjegyezve, hogy több évtizedes szolgálati idővel rendelkezett.

Az ukrajnai konfliktus miatti „fáradtságról” szóló, a tréfás telefonhívás során tett kijelentéseivel kapcsolatban Meloni úgy érvelt, hogy „semmi újat nem mondott”, és hozzátette, hogy „a közvélemény, beleértve a miénket is, szenved ennek következményeitől”.

Szerdán Vovan és Lexus orosz tréfamesterek nyilvánosságra hozták a szeptember végén készült felvételt, amelyen Melonival beszéltek, miközben egy meg nem nevezett afrikai politikusnak adták ki magukat. A beszélgetés során az olasz miniszterelnök elismerte, hogy az ukrajnai konfliktusban „sok a fáradtság”, és hozzátette, hogy közel van „az a pillanat, amikor mindenki megérti, hogy kiutat kell találnunk”.

Ezek a kijelentések azon félelmek mellett történtek, hogy a Kijevnek nyújtott nyugati támogatás egyre csökken, miközben a világ figyelme a gázai háború felé fordult. A The Timesnak adott, hétfőn megjelent interjúban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aggodalmát fejezte ki, amiért „a háborúval kapcsolatos kimerültség hullámként terjed tovább”. „Ezt látjuk az Egyesült Államokban, Európában” – állította, hozzátéve, hogy ez „kezd olyan lenni számukra, mint egy showműsor”.

Pénteken az amerikai képviselőház elfogadta az Izraelnek szánt 14,3 milliárd dolláros segélytörvényt, amely nem tartalmazza az Ukrajnának nyújtott támogatást, annak ellenére, hogy a Fehér Ház kijelentette, hogy Joe Biden elnök megvétózza azt. Ugyanakkor az EU nem tudott megállapodni annak a költségvetésnek az elfogadásáról, amely 50 milliárd eurós segélyt irányozna elő Kijevnek.

Ez is érdekelheti:  A Békekör a Trump elleni merényletről

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök a Minisztertanács sajtótájékoztatóján Rómában 2023. november 3-án © Getty Images / Simona Granati – Corbis

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük