KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lemondott a német haditengerészet parancsnoka

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Benyújtotta lemondását Kay-Achim Schönbach, a német haditengerészet parancsnoka az ukrajnai válsággal és Oroszországgal kapcsolatban tett ellentmondásos kijelentései miatt – jelentette be szombat este a berlini védelmi minisztérium.

Schönbach pénteken indiai látogatása során beszélt arról, hogy szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök tiszteletet érdemel.

Kifejtette azt is, hogy Oroszországra – Indiának és Németországnak is – elsősorban a Kína jelentette fenyegetéssel szemben van szüksége.

Elmondta, hívő katolikusként fontosnak tartja, hogy Oroszország keresztény ország, „bár Putyin maga ateista, de az nem számít”. (Az orosz elnök hívő ortodox keresztény – a szerk.) „Ha ez a hatalmas ország, még ha nem is demokrácia, a mi partnerünk, (…) akkor az valószínűleg távol tartja Oroszországot Kínától”.

Az ukrajnai válsággal kapcsolatban Schönbach úgy vélte, a Krím félszigetet Ukrajna már soha nem fogja visszaszerezni, és „nonszensznek” nevezte, hogy Oroszország ukrán területet akarna kisajátítani.

A német védelmi tárca elhatárolódott Schönbach kijelentéseitől, és közölte: a haditengerészet parancsnokát „saját kérésére” felmentették hivatalából.

A Delhiben készült felvétel:

Schönbach a Twitteren azt írta, „meggondolatlanul” beszélt, kijelentéseivel „nyilvánvalóan hibázott”. Az eset miatt Kijevben bekérették Németország nagykövetét. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter jelezte: „Németország minapi kijelentései nem felelnek meg a két ország közötti viszony szintjének”.

Kiemelt képen Kay-Achim Schönbach/Fotó: Bernd Wüstneck/dpa-Zentralbild/dpa
Ez is érdekelheti:  Lavrov Ukrajna 1991-es határainak megőrzési feltételeiről beszélt

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük