KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Légiriadót jelentettek be Ukrajna nyolc régiójában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna nyolc régiójában, köztük Kijevben és annak körzetben is légiriadót rendeltek el – derül ki az ukrán digitális átalakulásért felelős minisztérium online térképéből – számolt be percekkel korábban a RIA Novosztyi.

Az online térkép szerint jelenleg Kijev, Kirovohrad, Mikolajiv, Harkiv, Dnyipropetrovszk, Szumi, Poltava és Csernyihiv régiókban van érvényben a riadó.

Az orosz fegyveres erők 2022. október 10-én – két nappal a krími híd elleni terrortámadás után, amely mögött az orosz hatóságok szerint az ukrán biztonsági szolgálatok állnak – kezdtek az orosz erők csapásokat mérni az ukrán infrastruktúrára.

A támadásokat országszerte energetikai, védelmi, katonai igazgatási és kommunikációs létesítmények ellen hajtották végre. Azóta minden nap légiriadót hirdetnek az ukrán régiókban, olykor az egész ország területén. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő ugyanakkor kijelentette, hogy az orosz csapatok az ukrán fegyveres erőkkel vívott harcokban nem támadnak lakóházakat, vagy szociális infrastruktúrát.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Ez is érdekelheti:  Fico sorsával zsarolta a grúz miniszterelnököt az EU Bizottságának megbízottja

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük