KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Brutális orosz csapás érte a repülőteret

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz fegyveres erők csapást mértek a Poltavai területen lévő Mirgorod városának katonai repülőterére, amelyet az ukránok az elmúlt időszakban a Belgorod elleni támadásokhoz használtak – közölte a RIA Novosztyi.

Május 12-én, vasárnap késő este Mirgorod városában két robbanás történt, az első 20.40-kor, a várostól délkeletre lévő katonai repülőtéren. A robbanást nagyon erős volt – közölte a RIA Novosztyi informátora.

A repülőteret az ukrán légierő a Belgorodra és a Donbászra mért közelmúltbeli támadások során használta, és a 831. taktikai légidandárnak ad helyet.

„A második légicsapás 21.20-kor érkezett, ugyanabból az irányból, de az sokkal erősebb volt” – közölték a források.

A helyiek tíz mentőautót láttak, az otthon tartózkodó orvosokat pedig soron kívül behívták. A Promiszlenyi negyedet, amely a vasútvonal mögött, a repülőtér felé található, a katonaság hermetikusan lezárta. Az előzetes adatok szerint nagyon fontos katonai tisztviselők csoportját érhette találat.

Lunin szerint a felszereléseket biztonságos helyre szállítják, írta az Ukranews.

Az orosz–ukrán háború egyre több civil áldozatot követel. Vasárnap Belgorodot az ukrán csapatok masszívan ágyúzták, melyben egy tízemeletes lakóház is megsemmisült valamint a mentésben részt vevő mentőcsapatok is megsérültek.

Összesen 15 ember vesztette életét.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán fegyveres erők Tochka-U rakétákkal és MLRS lövedékekkel lőtték Belgorodot. Az egyik lelőtt rakéta szétszóródott szilánkjai megrongáltak egy lakóházat is. A nyomozóbizottság büntetőeljárást indított a terrortámadás miatt.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint a civil halálos áldozatokkal járó ukrán terrortámadásokért azok a nyugati hatalmak is felelősek, akik pénzelik és fegyverrel látják el Ukrajnát.

Magyar Nemzet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük