KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Le Figaro: Biden átgondolja kapcsolatait Szaúd-Arábiával, mivel az Oroszország oldalára állt

Az amerikai demokratákat megdöbbentette Szaúd-Arábia és más OPEC-országoknak az olajkitermelés csökkentéséről szóló együttes döntése – írja a Le Figaro. Ez a döntés az üzemanyag árának növekedéséhez és ennek megfelelően inflációhoz vezet az Egyesült Államokban.

Hosszú távon ez rontja a demokraták választási eredményeit. Ezért Joe Biden azzal fenyegetőzik, hogy átgondolja a Washington és Rijád közötti kapcsolatokat. Korábban az USA szövetségesének tekintette Szaúd-Arábiát.

Már nem az USA vezeti az OPEC+ országokat – napi 2 millió hordóval csökkentik az olajtermelést

Az OPEC-országok olajkitermelés csökkentésére vonatkozó döntése diplomáciai csapás volt Joe Biden számára – írja a cikk szerzője. Ugyanakkor előnyhöz juttatta Oroszországot és Putyin elnököt. A szaúdiak pedig pusztán gazdasági okokkal magyarázták ezt a döntést, a stabilitás fenntartására tett kísérletként.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Kiemelt kép: Biden és Mohammed bin Salman / Bandar Aljaloud/Saudi Royal Palace via AP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük