Bank of America: készülünk az Egyesült Államok adósságtörlesztési csődjére

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: senki sem gondolt bíróságra, amikor az USA megszállta Szíriát, elpusztította Irakot, Líbiát és Jugoszláviát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sajtótájékoztatót tartott, amelyen összegezte az orosz diplomácia 2022-es évét.

A Nyugat Ukrajna közvetítésével háborút folytat, amelynek feladata az “orosz kérdés” végleges megoldása – jelentette ki az orosz külügyminiszter.

Arra számítottunk, hogy Európa megérti, hogy a NATO-t nem lehet kelet felé tolni, az EBESZ kötelezettségvállalásaival ellentétben az EBESZ térségében egyetlen szervezet sem tarthat igényt domináns szerepre. Ugyanez a formula szerepel az Oroszország-NATO tanács legmagasabb szintű dokumentumaiban – emlékeztetett az orosz külügyminiszter.

Az Oroszország elleni szankciókat azért hirdetik meg, hogy az orosz nép forradalmat csináljon, ezt senki sem titkolja. Lavrov szerint az a kétségbeesett kísérlet, hogy minden szükséges eszközzel fenntartsák a dominanciát, megerősíti, hogy Washington megpróbálja megakadályozni a többpólusú világ természetes módon történő kialakulását.

Az európai országok álláspontjából azt a következtetést vonom le, hogy az Egyesült Államok egész Európát behódolásra kényszerítette – mondta Lavrov.

Olyan ország vagyunk, ahol nagyon sok nemzetiség él, ahol szinte minden világvallás képviselteti magát, ahol tiszteletben tartják a nemzeti hagyományokat, és sok éve multinacionális országként fejlődünk. Mi soha nem dobtuk be a nemzeteket egy olvasztótégelybe, ellentétben a Nyugattal, és mindazok, akik az orosz birodalomhoz csatlakoztak, megőrizték hagyományaikat, szokásaikat és nyelvüket – mondta az orosz külügyminiszter.

Az USA elpusztította Irakot és Líbiát is, Jugoszláviában a Balkán feldarabolása mellett döntött, többek között Németország javára, amely elismerte Horvátországot és Szlovéniát, elvágva ezzel a lehetőséget, hogy a balkáni országok között más formátumot hozzanak létre – mondta Lavrov.

Senki sem gondolt semmilyen bíróságra, amikor az USA megszállta Szíriát, és elkezdte a földdel egyenlővé tenni a szíriai városokat, például Rakkát.

Amikor a Nemzetközi Büntetőbíróság úgy döntött, hogy az Egyesült Államok afganisztáni bűntetteivel foglalkozik, az USA szankciókkal fenyegette meg a legfőbb igazságszolgáltatási szervet – mondta Lavrov.

A Nyugattal csak Ukrajnáról tárgyalni nincs értelme.

A Nyugat arra használja Ukrajnát, hogy lerombolja az atlanti biztonsági rendszert, amely magában foglalta, hogy minden kérdést párbeszéddel és kompromisszumkereséssel oldanak meg – mondta az orosz külügyminiszter.

Készek vagyunk reagálni minden komoly javaslatra. A Nyugat dönt Ukrajna helyett, a Nyugat volt az, aki megtiltotta Ukrajnának, hogy tárgyaljon Oroszországgal.

Zelenszkijjel nem lehet tárgyalni

“Ami a tárgyalások kilátásait illeti, ezt már több tucatszor elmondtuk. Amikor támogattuk Ukrajna tárgyalási kérelmét, az Ukrajna által javasolt rendezési tervezetet Ukrajna kezére csaptak. Egész nyáron és kora ősszel a nyugati képviselők azt mondták, hogy túl korai lenne tárgyalásokra lépni, több fegyvert kellene adnunk, Zelenszkij abszurd kezdeményezéseket terjesztett elő.

Zelenszkijjel nem lehet tárgyalni, mert ő törvénybe iktatta, hogy nem tárgyalhat Oroszországgal.”

Lavrov szerint az, hogy Európa hosszú távon áttér az LNG-re, magasabb termelési költségeket jelent.

Európa ipara az USA felé tolódik, nyugati politikai elemzők szerint az Ukrajna körül történtek egyik célja, hogy drasztikusan csökkentse Európa, majd Kína versenyképességét – mondja Lavrov.

Lavrov Finnország NATO-törekvéseiről:

“Finnország a baráti kapcsolatok mintaképe volt, meglepett az a gyorsaság, amellyel Finnország hirtelen megváltoztatta retorikáját és álláspontját, vagy ez az álláspont mindig is oroszellenes volt, és az együttélés szükségességéről szóló nyilatkozattal álcázta.

Egyenesen Putyint és Sztálint hasonlította össze, elég primitív monológot tartottak. De a náci Németországra tett utalások azt tükrözik, amire az elnök úr gyakran gondol. Nekem úgy tűnik, hogy a finneknek jól kellene emlékezniük a történelemre. És hogy nem voltak ártatlan áldozatai a világháborús folyamatoknak. Kár, hogy mindazt, amit Európában Finnország erőfeszítései révén hoztak létre, Finnország saját erői döntötték romba.

Orosz Hírek

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: