KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: a Nyugat nem akar konstruktív megoldást Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Nyugat azzal, hogy Ukrajnát a Krímre és Oroszország belső területeire mérendő csapásokra bujtogatja, és ezekhez nagy hatótávolságú eszközökkel is ellátja, azt bizonyítja, hogy nem akar konstruktív megoldást – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatóján.

„A Nyugat nem akar semmilyen konstruktív megoldást, amely figyelembe venné az Oroszországi Föderáció jogos aggodalmait” – mondta a tárcavezető.

Leszögezte, hogy Moszkva továbbra is következetesen törekszik az Ukrajna elleni „különleges hadművelet” céljainak elérésére, amit a brit-ukrán biztonsági megállapodás sem fog tudni megakadályozni.

Lehetetlennek nevezte, hogy Oroszország vereséget szenvedjen Ukrajnában, amelyre szerinte ugyanaz a sors vár, mint Afganisztánra és a többi országra, ahol a Nyugat „kalandorságba” bocsátkozott.

A Nyugat nem titkolja, hogy ki akarja szorítani Oroszországot a Dél-Kaukázusból – mondta Lavrov azt is hozzátéve, hogy Örményország nem ellenzi ezeket a terveket. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Oroszország rendkívül aktív közvetítő szerepet játszik az Örményország és Azerbajdzsán közötti kereskedelmi útvonalakkal kapcsolatos viták rendezése érdekében.

Lavrov kijelentette, hogy ezek a kérdések Jereván álláspontja miatt maradtak megoldatlanok, és arra utalt, hogy az Örményország esetleg külföldi sugallatra cselekszik.

MTI; RT

Kiemelt képen: Szergej Lavrov / Printscreen, Sputnik

Ez is érdekelheti:  Eldöntve: zöld lámpát kapott Svédország NATO-csatlakozása

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük