KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fico ígérete ellenére Szlovákia mégis küldi a fegyvereket Ukrajnába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Politico cikke szerint a szlovák parlament kedden támogatta azt a módosító indítványt, amely felhatalmazza a védelmi minisztériumot a fegyverexport jóváhagyására, megnyitva az utat az állami és magánfegyvergyártó cégek előtt, hogy továbbra is felfegyverezzék Ukrajnát.

Mint ismert Robert Fico miniszterelnök választások előtt fogadalmat tett, hogy „nem küldünk még egy golyót sem” Kijevbe. 

A portál szerint a törvényhozás szűk többséggel hagyta jóvá az ország hatásköréről szóló törvényjavaslat módosítását. Zuzana Čaputová köztársasági elnök korábban megvétózta a nem sokkal karácsony előtt gyorsított eljárásban elfogadott törvényjavaslatot, azzal az indoklással, hogy a védelmi minisztérium nem rendelkezik megfelelő szakértői forrásokkal ahhoz, hogy felmérje a fegyvereladások lehetséges kockázatait Szlovákia nemzetközi hírnevére és biztonságára nézve.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Dobrev Klára is rátámadt a bírákra

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Fico ígérete ellenére Szlovákia mégis küldi a fegyvereket Ukrajnába

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük