KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem kapnak Taurus rakétákat az ukránok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német parlament elsöprő többséggel utasította el a Taurus cirkálórakéták Ukrajnának történő átadására vonatkozó javaslatot, ami a legújabb kudarcot jelenti azoknak, akik ezeket a nagyobb hatótávolságú fegyvereket biztosítani akarták Kijev részére.

A határozatot szerda este 485-178 arányban utasították el, mivel az ellenzéki CDU/CSU-frakción kívül csak két Bundestag-képviselő szavazott a határozat mellett.

A Taurus rakéták Ukrajnának való küldéséről szóló végső döntés Olaf Scholz kezében van, aki korábban elutasította az ilyen jellegű kérést, mivel attól tart, hogy az tovább szélesítheti a konfliktust. A Taurus rakétákkal Kijev mélyen be tudna lőni az orosz területekre.

A kancellárra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy engedjen a Taurus kérdésében, amióta tavaly Nagy-Britannia és Franciaország megállapodott abban, hogy hasonló nagy hatótávolságú cirkálórakétákat szállít Ukrajnának.

A német gyártmányú Taurus mintegy 500 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, és közel 500 kilogrammos robbanófejet képes célba juttatni.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen Taurus cirkálórakéta / Fotó: clubfactov

Ez is érdekelheti:  Le Pen: Macron felelőtlen és hadvezért játszik

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük