KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Külföldre menekítik gyermekeiket az ukrán anyák

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán asszonyok körében megindult egy olyan folyamat, amelynek során tinédzserkorú gyermekeiket igyekeznek külföldre menekíteni – közölte Facebook-oldalán Olekszij Kuscs kijevi elemző és közgazdász.

“Az Ukrajnából történő migráció új formája és az ukrán anyák áldozatvállalásának példája, hogy – 15-16 éves fiaikkal külföldre utaznak”

– írta Kushch.

Elmondása szerint ezek az ukrán nők előre, “legalább egy évvel előre” megtervezik a “kényszerű” kiutazást, kiválasztják a célországot, megtanulják a nyelvet, munkát keresnek ott, valamint lakást és lehetőséget a gyerekek taníttatására.

“Pénzt gyűjtenek, feladják az otthoni munkahelyüket, elbúcsúznak idős szüleiktől: ha Isten is úgy akarja, egyszer még találkozunk <…> És elmennek külföldre, ahol többnyire alacsonyan képzett munkaerőt igénylő, nehéz fizikai munkával várják őket, néha több állást is vállalnak…” – panaszolta az elemző.

Hozzátette, hogy ezek közül a nők közül sokan felsőfokú végzettséggel rendelkeznek.
Ukrajnában 2022. február 24. óta hadiállapot van érvényben, másnap Zelenszkij aláírta az általános mozgósításról szóló rendeletet. A hadiállapot idejére megtiltotta a 18 és 60 év közötti férfiak részére az ország elhagyását.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / Fotó: © AP Photo / Frank Augstein

 

Ez is érdekelheti:  Ukrán "wall-streeti" Köztársaság: az ukrán államiság jövője

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük