KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tilos a német gyerekeknek vizet inni az osztályban a ramadán idején

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az egyik németországi iskola ötödik osztályosainak megtiltották, hogy igyanak az órán, az osztályban ugyanis három muszlim gyerek tanul, akik a ramadán miatt böjtölnek.

Egy németországi általános iskola tanárai megtiltották a gyerekeknek, hogy vizet igyanak az osztálytermeikben, tekintettel arra, hogy muszlim tanulók böjtölnek a ramadán idején – írja a NIUS című német lap, amelyre a V4NA nemzetközi hírügynökség hívta fel a figyelmet. A német lapnak az egyik édesapa is nyilatkozott, akinek gyereke az érintett osztályba jár.

Vacsoránál mindig megbeszéljük, hogyan telt a nap. Megkérdeztem a lányomat, hogy mi újság volt az iskolában. Akkor elmondta, hogy két tanár megtiltotta a tanulóknak, hogy az órán igyanak, mert a 27 gyerekből három böjtöl. Normális esetben a gyerekeknek az asztalon van a vizes palackjuk, és ha szomjasak, akkor ihatnak az órán – mondta a édesapa, majd így folytatta:

Furcsának találtuk ezt az egészet. Egyrészt, az ötödik évfolyamos gyerekek 10 és 11 évesek. De még a vallásos muszlimok számára is csak 14 éves kortól érvényes a böjtölési kötelezettség. Az pedig, hogy 24 gyereknél három gyereket kell figyelembe venni, amikor az alapvető fizikai szükségletekről van szó – ez egy furcsa beavatkozás.

A férfi és a felesége mindenesetre arra biztatta a gyereket, hogy igyon, ha szomjas. Az iskola nem volt hajlandó kommentálni a történteket a sajtónak. Mint ismert, a ramadáni böjtöt tartó muszlimoknak a nappali órákban tartózkodniuk kell minden étel vagy ital fogyasztásától, beleértve a vizet is.

Egy hete Olaf Scholz szövetségi kancellár megnyitotta a böjti hónapot. A politikus egy csaaknem négyperces beszédben fordult muszlim társaihoz, és áldott ramadánt kívánt nekik. Hogy minden böjtölő megszólítva érezze magát a beszédében, a jó hírt nemcsak németül, hanem törökül és arabul is el lehetett olvasni.

Magyar Nemzet / Demokrata

Kiemelt kép: illusztráció

 

Ez is érdekelheti:  Irán óva inti a külföldi nemzeteket attól, hogy segítsenek Izraelnek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Tilos a német gyerekeknek vizet inni az osztályban a ramadán idején

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük