KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kritikus a helyzet a lengyel-ukrán határ két átkelőjénél is

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több mint kétezer teherautó gyűlt össze hat ellenőrzőponton, amelyet lengyel gazdák blokkoltak.

Több mint kétezer gépjármű torlódott fel a lengyel gazdák által lezárt hat ellenőrző pontnál az ukrán határon, két ellenőrző ponton pedig kifejezetten kritikus a helyzet. Ezt Andrij Demcsenko, Ukrajna állami határszolgálatának képviselője mondta a Rada ukrán tévécsatorna adásában.

Demcsenko szerint mostanra 2100 teherautó torlódott fel a hosszú sorban. Nagyon alacsony azoknak a járműveknek a száma, amelyek át tudnak kelni a „Shegini” és „Yagodin” határátkelőkön. Ezeken a helyeken naponta csupán 50-100 jármű kel át, míg a normális esetekben ugyanezen idő alatt 1200-1400 kamion szokott áthaladni.

Ugyanakkor az ukrán fuvarozók megtorló tüntetéseket tartanak a „Jahodin”, „Szehjini”, „Krakkivec” és „Ravva-Ruszkaja” ellenőrzőpontokon. Akciójukat mindaddig folytatni kívánják, amíg a lengyelországi blokád meg nem szűnik.

Február 26-án arról számoltak be, hogy a gazdák mellett a lengyel fuvarozók is csatlakozhatnak az ukrán határ blokádjához.

Ugyanezen a napon lengyel gazdák, akik elégedetlenek a hatóságok mezőgazdasági politikájával, blokkolták a teherautók közlekedését az A2-es autópályán a német határ előtt.

Mint az ismert, a lengyelek közel fele nem támogatja az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek importját.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Yan Dobronosov/Reuters

 

Ez is érdekelheti:  Magyarország elítéli az Izrael elleni támadást

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük