KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kreml: Zelenszkij hazudik az orosz mozgósításról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök állítása, miszerint Oroszország nyárig további 300 ezer katona mozgósítását tervezi, “nem igaz” – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Közben Kijevben Zelenszkij szélesítette sorozási intézkedéseit.

Alekszandr Stubb finn elnökkel tartott közös sajtótájékoztatón szerdán Zelenszkij újságíróknak azt mondta, hogy nem tudja megmondani, pontosan hány katonát kell besoroznia Ukrajnának, de Oroszország “további 300 ezer katona mozgósítására készül június 1-jéig” – jelentette több ukrán médiaorgánum.

“Ez nem igaz ” – mondta Peszkov később szerdán az orosz TASZSZ hírügynökségnek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök még decemberben közölte, hogy Oroszország összesen 617 ezer katonával vesz részt az Ukrajna elleni különleges katonai műveletben, és ebből közel 250 ezret 2022 őszén hívnak be a tartalékból. Putyin hozzátette, hogy Oroszország nem tervezi a mozgósítás második hullámának bejelentését.

Az orosz védelmi minisztérium szerdai közleményében közölte, hogy az év eleje óta több mint 100 ezer orosz állampolgár jelentkezett önkéntes katonai szolgálatra, 16 ezren pedig a hónap eleji Crocus City Hall elleni terrortámadás nyomán jelentkeztek.

“Az elmúlt héten folytatott interjúk során… a legtöbb jelentkező azt mondta, hogy a szerződés megkötésének fő indítéka az volt, hogy bosszút akar állni a 2024. március 22-én a Moszkva régióban történt tragédiában elhunytakért”

közölte a minisztérium.

Ukrajna viszont nehezen tudta pótolni elesett katonáit. A nyugati média hónapok óta tartó beszámolói az ország fegyveres erőinek egyre súlyosbodó válságaként emelik ki a létszámhiányt, miközben Kijev néhány nyugati támogatója nyilvánosan felszólította Zelenszkijt, hogy a hiány pótlására egyre fiatalabb és fiatalabb sorkatonákat hívjon be.

Zelenszkij kedden írta alá azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a korábbi 27 év helyett 25 éves kortól férfiakat is besorozhassanak fiatalokat. Az ukrán elnök azt is elmondta, hogy katonai vezetői akár 500 ezer új katona besorozását is el akarják érni, de a nagyszabású sorozást engedélyező jogszabály továbbra is függőben van a parlamentben.

Ez is érdekelheti:  Irán viszontválasszal fenyegette meg Izraelt az ENSZ-ben

Az orosz védelmi minisztérium legfrissebb adatai szerint Ukrajna január óta több mint 80 ezer katonát veszített. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint a múlt hónapban Kijev összes vesztesége a konfliktus 2022. februári kezdete óta több mint 444 ezer volt, beleértve a tavaly nyári sikertelen ellentámadás során elesett, súlyosan megsebesült vagy fogságba esett 166 ezer főt.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük