A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kreml: Oroszország független államokként ismeri el a donyecki és luganszki népköztársaságot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte a külföldi vezetőkkel, hogy Moszkva valószínűleg hivatalosan is elismeri a donyecki (DPR) és a luganszki (LPR) népköztársaságok szuverenitását Ukrajna háború sújtotta keleti részén.

A Kreml hétfőn kiadott közleményében arról tájékoztatott, hogy Putyin értesítette Emmanuel Macron francia elnököt és Olaf Scholz német kancellárt, hogy „a közeljövőben” alá kívánja írni a két szeparatista Donbász-régiót elismerő rendeletet.

A bejelentés előzményeként a két szakadár köztársaság vezetői a napokban azzal a kéréssel fordult Putyinhoz, hogy ismerje el Donyecket és Luganszkot egyaránt.

A két köztársaság 2014-ben szakadt el Kijevtől a Majdan eseményeit követően, amikor az erőszakos utcai tiltakozások megdöntötték a demokratikusan megválasztott ukrajnai kormányt. Ez a donbászi háborúhoz vezetett, amelynek 2014 szeptemberében a Minszki Jegyzőkönyv hivatalosan véget vetett, de azóta is a megdermedt erővonalak mentén rendszeresek a fegyveres összetűzések.

A Minszkben 2015-ben aláírt megállapodás sem oldotta meg a helyzetet, Ukrajnának különleges státuszt kellett volna adnia Donyecknek és Luganszknak, azonban ez elmaradt.

Annak ellenére, hogy a donbászi köztársaságok többször kérték a két régió függetlenségének elismerését, Putyin mindeddig megtagadta azt. Ehelyett Moszkva továbbra is nyomást gyakorolt ​​Ukrajnára, hogy tartsa be a Minszkben aláírt egyezményt.

Az orosz elnök döntése a Donyeck (DPR) és az Luganszk (LPR) függetlenségének elismeréséről azért született, mert továbbra is nagy a feszültség az ukrajnai határon.

Oroszországot azzal vádolják, hogy több mint 100 000 katonát vezényelt a határra, egyes nyugati tisztviselők pedig azt állítják, hogy meg akarja támadni Ukrajnát. A Kreml többször is cáfolta ezeket a felvetéseket.

A múlt héten az orosz Állami Duma törvényhozói támogatták azt az indítványt, amely felszólítja a Kremlt, hogy ismerje el a DPR és az LPR szuverenitását. A kommunista párt által benyújtott javaslatot 351 képviselő támogatta, mindössze 16 törvényhozó ellenezte a lépést – jelentette az RT.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: