KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Kreml most először nevezte ellenségnek az Egyesült Államokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Most már ellenséges ország vagyunk számukra – ahogyan ők is azok számunkra” – mondta, megjegyezve, hogy a volt hírszerző tisztekre vonatkozó korlátozások, különösen az „ellenséges országba” való utazásra vonatkozóak, az egész világon gyakoriak.

Washington korábban megtagadta a volt amerikai tengerészgyalogos, ENSZ-fegyverellenőr és az RT hírtelevízió munkatársa, Scott Ritter Szentpétervárra utazását, „annak a veszett kampánynak a legújabb megnyilvánulása volt, amely az amerikai állampolgároknak az Oroszországi Föderációval való érintkezését akarja megakadályozni” – ami csak akkor lenne „érthető”, ha ez valamilyen módon összefüggne korábbi hírszerzői státuszával – idézte Peszkovot az oroszhirek.hu.

A Kreml korábban „barátságtalan államnak és ellenfélnek” nevezte az Egyesült Államokat és más nyugati országokat, amelyek támogatták és felfegyverezték Kijevet, valamint szankciókat hoztak Moszkva ellen. A retorika finom változása azután következett be, hogy Washington úgy döntött, megengedi Kijevnek, hogy amerikai fegyvereket használjon célpontok ellen Oroszország mélyebben fekvő részein.

Márciusban Peszkov még azt mondta, hogy Moszkva nem szereti azokat az amerikai tisztviselőket, akik folyamatosan sértegetik Putyin elnököt, de általában véve Oroszországban „nincsenek Amerika-ellenes érzelmek”, és reményét fejezte ki, hogy „előbb-utóbb eljön a felismerés, hogy Amerika és Oroszország népei nem ellenségek”.

Putyin januári nyilatkozata szerint a kollektív Nyugat elitje valójában Oroszország igazi ellensége, Ukrajna pedig csupán eszköz a kezükben.

„A lényeg nem az, hogy segítenek az ellenségünknek, hanem az, hogy ők a mi ellenségünk”

– mondta az orosz elnök, aki szerint a Moszkva és Kijev közötti konfliktust a nyugati elitek rendezték meg, akik „stratégiai vereséget” akarnak okozni Oroszországnak.

Peszkov korábban azt hangsúlyozta, hogy csak Putyin elnök „fogalmazhatja meg és mondhatja ki Oroszország hivatalos külpolitikai álláspontját”.

MH

Kiemelt képen: Dmitrij Peszkov / Fotó: AFP/Anadolu/Sefa Karacan

Ez is érdekelheti:  Macron: Kijev nem kapitulálhat

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük