KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kommunista időket megszégyenítő újabb vádemelés Donald Trump ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy georgiai esküdtszék úgy döntött, hogy vádat emel Donald Trump volt amerikai elnök ellen 41 vádpontban, köztük egy, a 2020-as elnökválasztási eredmény megváltoztatására irányuló állítólagos kísérleteivel összefüggő zsarolással kapcsolatos bűncselekmény vádjában.

Több jelenlegi és korábbi szövetségese is vád alá helyezésre számíthat, köztük Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, aki korábban Trump ügyvédjeként dolgozott.

Fani Willis, a Georgia állambeli Fulton megye kerületi ügyésze hétfő este mutatta be az új ügyet, amelyben az exelnök ellen az állam szervezett bűnözésről szóló törvényének, a Racketeer Influenced and Corrupt Organization Actnek, vagyis a RICO-nak a feltételezett megsértése miatt emelnek vádat.

A vádak között szerepel továbbá több, választások befolyásolására irányuló szervezkedésre, hamis tanúzásra, valamint egyebek mellett közhivatalnokok esküjének megszegésére való felbujtás is.

„Trump és a vádiratban megvádolt többi vádlott nem volt hajlandó elfogadni, hogy Trump vesztett, és tudatosan és szándékosan csatlakoztak egy összeesküvéshez, hogy törvénytelenül megváltoztassák a választás eredményét Trump javára”

– áll a vádiratban.

A zsarolás vádja miatt legfeljebb 20 év börtönbüntetés szabható ki, míg az összeesküvés vádpontjai miatt minimum egy-egy évre rács mögé kerülhetnek.

Trumpon kívül 18 másik személy ellen is vádat emeltek ugyanezen ügy részeként. Mindannyiukat azzal vádolják, hogy megpróbálták érvényteleníteni Joe Biden győzelmét a 2020-as elnökválasztási versenyben.

A legújabb büntetőügy középpontjában azok a vádak állnak, amelyek szerint Trump megpróbált nyomást gyakorolni Brad Raffensperger georgiai államtitkárra, hogy segítsen neki megnyerni az elnökválasztási versenyt.

Bár Raffensperger elutasította, hogy „megtalálja” azokat a szavazatokat, amelyekre Trumpnak szüksége lett volna a győzelemhez, az Atlanta környéki ügyész 2021-ben vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy az elnök kérése bűncselekménynek minősül-e. Ez a folyamat végül esküdtszéki vizsgálatot eredményezett.

Míg a Reuters hétfőn korábban megosztotta a georgiai bíróság által közzétett vádirat részleteit, a helyi tisztviselők később elérhetetlenné tették a dokumentumot, miután a fultoni jegyzői hivatal azt állította, hogy egy „fiktív dokumentumot” terjesztettek az interneten, anélkül, hogy ezt részletesebben kifejtették volna.

A dokumentum 12 bűncselekményt vázolt fel a volt elnök ellen, köztük a Georgia állam befolyással járó és korrupt szervezetekről szóló törvényéhez (RICO) kapcsolódó egyik vádpontot. A megyei tisztviselők nem tisztázták, hogy mi jelent meg a bíróság honlapján, és nem erősítették meg, hogy ez ugyanaz az akta, amelyet a Reuters látott.

Trump ügyvédei közleményben reagáltak a baklövésre, ragaszkodva ahhoz, hogy „nem egyszerű adminisztrációs hibáról” van szó.

„Egy javasolt vádiratnak csak a kerületi ügyészség kezében kellene lennie, mégis valahogy eljutott a jegyzői irodába, és még azelőtt kapott ügyszámot és bírót, hogy az esküdtszék tanácskozott volna”

– közölték Drew Findling és Jennifer Little védőügyvédek.

Az új vádak csak ebben az évben már a negyedik büntetőjogi vádemelést jelentik Trump ellen, akit a szövetségi ügyészek korábban több tucatnyi bűncselekménnyel vádoltak meg titkos anyagok állítólagos helytelen kezelése miatt, miután 2021-ben Trump távozott a Fehér Házból.

Donald Trump tagadja bűnösségét, de ha mégis az, két emberöltőnyi börtön vár a volt amerikai elnökre

New Yorkban vádat emeltek ellene a 2016-os kampánya idején Stormy Daniels pornószínésznővel folytatott állítólagos hallgatási pénzügyei miatt is, és egy külön választási beavatkozási ügy is terheli a korábbi elnököt, amelyet Jack Smith különleges ügyész vezet, aki egyben a minősített dokumentumok perében is a vád képviselője.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: A Donald Trump volt elnök elleni georgiai vádiratot 2023. augusztus 14-én, hétfőn fényképezték ©  AP / Jon Elswick

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: