KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kommunista időket megszégyenítő újabb vádemelés Donald Trump ellen

Egy georgiai esküdtszék úgy döntött, hogy vádat emel Donald Trump volt amerikai elnök ellen 41 vádpontban, köztük egy, a 2020-as elnökválasztási eredmény megváltoztatására irányuló állítólagos kísérleteivel összefüggő zsarolással kapcsolatos bűncselekmény vádjában.

Több jelenlegi és korábbi szövetségese is vád alá helyezésre számíthat, köztük Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, aki korábban Trump ügyvédjeként dolgozott.

Fani Willis, a Georgia állambeli Fulton megye kerületi ügyésze hétfő este mutatta be az új ügyet, amelyben az exelnök ellen az állam szervezett bűnözésről szóló törvényének, a Racketeer Influenced and Corrupt Organization Actnek, vagyis a RICO-nak a feltételezett megsértése miatt emelnek vádat.

A vádak között szerepel továbbá több, választások befolyásolására irányuló szervezkedésre, hamis tanúzásra, valamint egyebek mellett közhivatalnokok esküjének megszegésére való felbujtás is.

„Trump és a vádiratban megvádolt többi vádlott nem volt hajlandó elfogadni, hogy Trump vesztett, és tudatosan és szándékosan csatlakoztak egy összeesküvéshez, hogy törvénytelenül megváltoztassák a választás eredményét Trump javára”

– áll a vádiratban.

A zsarolás vádja miatt legfeljebb 20 év börtönbüntetés szabható ki, míg az összeesküvés vádpontjai miatt minimum egy-egy évre rács mögé kerülhetnek.

Trumpon kívül 18 másik személy ellen is vádat emeltek ugyanezen ügy részeként. Mindannyiukat azzal vádolják, hogy megpróbálták érvényteleníteni Joe Biden győzelmét a 2020-as elnökválasztási versenyben.

A legújabb büntetőügy középpontjában azok a vádak állnak, amelyek szerint Trump megpróbált nyomást gyakorolni Brad Raffensperger georgiai államtitkárra, hogy segítsen neki megnyerni az elnökválasztási versenyt.

Bár Raffensperger elutasította, hogy „megtalálja” azokat a szavazatokat, amelyekre Trumpnak szüksége lett volna a győzelemhez, az Atlanta környéki ügyész 2021-ben vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy az elnök kérése bűncselekménynek minősül-e. Ez a folyamat végül esküdtszéki vizsgálatot eredményezett.

Míg a Reuters hétfőn korábban megosztotta a georgiai bíróság által közzétett vádirat részleteit, a helyi tisztviselők később elérhetetlenné tették a dokumentumot, miután a fultoni jegyzői hivatal azt állította, hogy egy „fiktív dokumentumot” terjesztettek az interneten, anélkül, hogy ezt részletesebben kifejtették volna.

Ez is érdekelheti:  Fegyveres merényletkísérlet Trump ellen - a merénylőt lelőtték (videón a lövés pillanata)

A dokumentum 12 bűncselekményt vázolt fel a volt elnök ellen, köztük a Georgia állam befolyással járó és korrupt szervezetekről szóló törvényéhez (RICO) kapcsolódó egyik vádpontot. A megyei tisztviselők nem tisztázták, hogy mi jelent meg a bíróság honlapján, és nem erősítették meg, hogy ez ugyanaz az akta, amelyet a Reuters látott.

Trump ügyvédei közleményben reagáltak a baklövésre, ragaszkodva ahhoz, hogy „nem egyszerű adminisztrációs hibáról” van szó.

„Egy javasolt vádiratnak csak a kerületi ügyészség kezében kellene lennie, mégis valahogy eljutott a jegyzői irodába, és még azelőtt kapott ügyszámot és bírót, hogy az esküdtszék tanácskozott volna”

– közölték Drew Findling és Jennifer Little védőügyvédek.

Az új vádak csak ebben az évben már a negyedik büntetőjogi vádemelést jelentik Trump ellen, akit a szövetségi ügyészek korábban több tucatnyi bűncselekménnyel vádoltak meg titkos anyagok állítólagos helytelen kezelése miatt, miután 2021-ben Trump távozott a Fehér Házból.

Donald Trump tagadja bűnösségét, de ha mégis az, két emberöltőnyi börtön vár a volt amerikai elnökre

New Yorkban vádat emeltek ellene a 2016-os kampánya idején Stormy Daniels pornószínésznővel folytatott állítólagos hallgatási pénzügyei miatt is, és egy külön választási beavatkozási ügy is terheli a korábbi elnököt, amelyet Jack Smith különleges ügyész vezet, aki egyben a minősített dokumentumok perében is a vád képviselője.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: A Donald Trump volt elnök elleni georgiai vádiratot 2023. augusztus 14-én, hétfőn fényképezték ©  AP / Jon Elswick

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük