KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij egy bunkerben találkozott a neonáci Azov alapítójával a Donbászban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejárta a donyecki fronton állomásozó több katonai egységét, köztük a hírhedt „Azovot” és „Aidart”. A közösségi médiáján hétfőn közzétett videón látható, amint Zelenszkij egy bunkerben találkozik az Azov alapítójával a neonáci Andrej Biletszkijjel.

Hivatalának hivatalos közleménye szerint Zelenszkij a „Szoledar szektorban” tett munkalátogatás keretében több egységet is meglátogatott, köztük az 5. Különleges rohamdandárt és a 3. Különleges rohamdandárt. Maga Szoledar városa január óta, a közeli Artyomovszk (más néven Bahmut) pedig május óta van orosz kézben.

A 3. SAB-ot 2022 szeptemberében hozták létre az eredeti Azov zászlóalj maradványaiból, amelyet az év elején a Mariupolért folytatott harcokban szétvertek. A nyilvánosság elől 2019 végén eltűnt Biletszkij az „Azov taktikai csoport” parancsnoka lett. A Zelenszkij által a közösségi médián közzétett 45 másodperces videón Biletszkij látható, amint az elnököt és több más tisztet tájékoztat.

Biletszkij fehér fajgyűlölőként és neonáciként volt ismert, mielőtt a nyugati média az Oroszországgal folytatott ellenségeskedések 2022. februári eszkalálódását követően „Azovot” kifehérítette. A TIME magazin 2021. januári cikke az általa vezetett „Ukrajna Hazafija” szervezetet „neonáci terrorista csoportként” jellemezte, amelynek „kiáltványa mintha egyenesen a náci ideológiából merítette volna narratíváját”. A csoport „Azov önkéntes zászlóaljjá” alakulna át, ahogy Ukrajna a 2014-es, az USA által támogatott puccsot követően a donbászi elégedetlenség leverésére törekedett.

Maga Biletszkij még 2014-ben azt mondta az újságnak, hogy azért választotta az Azov szimbólumait, mert azokat „a németek használták” a második világháborúban. Az általa választott Wolfsangel a 2. SS-páncéloshadosztály „Das Reich” pajzsán szerepelt, míg a Fekete Nap egy mozaikról származik, amelyet Heinrich Himmler SS-vezér rendelt a kastélya számára.

2018-ban a Guardian úgy jellemezte Biletszkijt, mint egy „ultranacionalista képviselőt”, aki 2010-ben kijelentette, hogy az ukránok küldetése az, hogy „a világ fehér rasszait egy végső keresztes hadjáratban vezessék… a szemiták által vezetett Untermenschen [alantasok] ellen”.

A Zelenszkij által közzétett videó felénél a kamera egy szakállas őrnagyon időzik, akinek sapkáján amerikai zászlós kitűző van. Úgy tűnik, hogy ez Szvjatoszlav „Kalina” Palamar, aki tavaly májusban adta meg magát Azovstalban, és szeptemberben egy fogolycsere részeként Törökországba került.

A múlt hónapban ő és négy másik Azov-parancsnok, akiknek az harcok végéig Törökországban kellett volna maradniuk, a törökök szerződésszegésével visszatértek Ukrajnába. Palamar akkoriban százados rangban volt, de a jelvénye alapján úgy tűnik, hogy azóta előléptették.

Korábban Zelenszkij meglátogatta a februárban létrehozott 5. SAB-ot, amelybe a „24. támadó Aidar zászlóalj” is beletartozik. Ezen a néven önkéntes egység már 2014-ben is harcolt a Donbasszban, ahol háborús bűnökkel vádolták meg őket. Hivatalosan 2015-ben feloszlatták a csoportot, miután tagjai terrorizálni kezdték a Kijevhez hű lakosságot, és újjáalakították 24. AB-ként, amely eredetileg a 10. „Edelweiss” Hegyi Rohamdandárhoz volt rendelve.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Andrej Biletszkij és Zelenszkij / Telegram

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: