KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kirúgta a pártelnök közeli munkatársát az AfD

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A potsdami találkozóról kiszivárgott hírek hatására több ezren tüntettek a hét végén az AfD ellen, hétfő este pedig Essenben és Lipcsében vonult az utcákra több mint tízezer ember

Az Alternatíva Németországért (AfD) nevű jobboldali párt hétfő este bejelentette: megválnak Alice Weidel pártelnök egyik közeli munkatársától, akiről kiderült, hogy részt vett azon a tavaly novemberi potsdami tanácskozáson, amelyen felmerült a Németországban élő több millió bevándorló kitoloncolásának terve.

Roland Hartwig munkaszerződését azonnal hatállyal felbontották – közölte a párt szóvivője a ZDF német közszolgálati televízió jelentése szerint. A lépést a közleményben nem indokolták.

A Correctiv hírportál a múlt héten számolt be arról, hogy miről tárgyaltak novemberben egy potsdami villában tartott találkozón az AfD tagjai, néhány CDU-tag és a CDU egyik legismertebb nem hivatalos csoportosulása, az Értékek Uniója (WerteUnion) tagjai.

A találkozón Martin Sellner, az Osztrák Identitárius Mozgalom (IBÖ) korábbi vezetője volt az egyik kiemelt szónok. Sellner „mestertervet” adott elő a „remigrációról”, és kifejtette, hogy azonosítani kellene azokat az embereket, akik terhet jelentenek a társadalomra, és arra kellene őket bátorítani, hogy hagyják el az országot.

MTI / MH

Kiemelt képen: Roland Hartwig (AfD) a Bundestagban © Britta Pedersen/dpa

Ez is érdekelheti:  Valóra válhat Zsirinovszkij egykori próféciája az új háborúról?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük