KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Scholz pártja történelmi vereséget szenvedett Hessenben, az AfD már a második

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Olaf Scholz kancellár szociáldemokrata pártja (SPD) vereséget szenvedett a Hessen tartományi választásokon, megdöntve a kapott szavazatok tekintetében elért negatív-rekordját – írja a Spiegel című német lap.

A tartományi választások vasárnap értek véget a németországi Bajorországban és Hessenben. A helyi statisztikai hivatal által közzétett előzetes szavazási eredmények szerint Bajorországban a Keresztényszociális Unió (CSU) nyert a szavazatok 37 százalékával, a második helyen a Szabad Választók párt (15,8 százalék),a harmadik helyen a jobboldali Alternatíva Németországért (14,6 százalék) végzett. A szövetségi kormánykoalícióban részt vevő Zöld Párt 14,4 százalékot ért el. A Scholz féle SPD csak az ötödik helyen végzett 8,4 százalékkal.

Hessenben – előzetes adatok szerint – a Kereszténydemokrata Unió (CDU) nyert 34,6 százalékkal, második lett az AfD 18,4 százalékkal, harmadik az SPD 15,1 százalékkal, majd a Zöldek következnek 14,8 százalékkal.

“Az SPD vereséget szenvedett a hesseni tartománygyűlési választásokon <…> A párt még soha nem kapott ilyen alacsony szavazatarányt Hessenben – még a gyenge 2018-as eredménytől is jelentősen (mínusz 4,7 százalékponttal) elmaradtak” – mutat rá a Spiegel.

Mint arra az N-TV német televízió korábban rámutatott, a két szövetségi tartományban tartott választás történelmi kudarc lehet Olaf Scholz SPD-je számára.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Magyarország soha nem fog engedni a migrációs őrületnek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük