KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kijev ukrán hadifoglyokat ölt meg – orosz vélemény

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán hadifoglyokat Ukrajnába hazaszállító orosz csapatszállító repülőgép lelövése arra utal, hogy a kijevi rezsim elszánt a háború folytatására az utolsó ukrán katonáig – mondták a Magyar Békekör tudósítójának orosz diplomáciai forrásból.

A fogolycsere keretében repülőgépen utazó hatvan ukrán katona mindegyike meghalt. A személyzet nyolc tagja is életét vesztette. Az ukránok orosz légtérben, Belgorod vidékén lőtték le a gépet rakétával, az ukrán határ közelében.

Kijev az oroszokra próbálja hárítani a felelősséget a gép lelövéséért, mondván, nem volt információjuk arról, hogy kiket szállított.

Az orosz forrás hiteltelennek minősítette a kijevi állítást, és azt mondta, Kijev ezzel a tettével az ukrán katonák és a lakosság értésére akarta adni, hogy kész magán érvágást is végrehajtani a dezertálások feltartóztatásáért, és a háborúval szemben fokozódó elégedetlenség leszereléséért.

„Kijev mindent egy lapra tett fel, mert a harcmezőn rosszul áll a szénája, és látja, hogy az ukránok mind kevésbé viselik el a Nyugat által kormányukra erőszakolt háború következményeit”

– mondta.

Oroszországnak nem az ukrán állam felszámolása a célja, hanem Ukrajna nácitlanítása, demilitarizálása és semlegessége. Ennek érdekében folytatja ukrajnai különleges katonai műveletét abban a reményben, hogy maguk az ukránok fogják félreállítani azt a kijevi vezetést, amely kiegyezés helyett kiszolgálja a Nyugat háborús érdekeit – vélekedett a diplomata a Békekör tudósítójának.

Kijev, Moszkva, Budapest, 2024. január 25. csütörtök (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Russia Today

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij: „Rendkívül súlyos a helyzet”

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük