KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kijev: Nincsenek béketárgyalások „orosz feltételekkel”

Kijev nem fog tárgyalni Moszkvával, csak a saját feltételei szerint – jelentette ki az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára. Alekszej Danilov azt állította, hogy több más országban is nyomásgyakorlás folyik a béketárgyalások beindítása érdekében.

„Szeretném, ha tudomásul vennék, hogy azért fokozzák a feszültséget, hogy Oroszország feltételei szerint üljünk tárgyalóasztalhoz”

– mondta a vezető tisztségviselő az országos televízióban csütörtökön sugárzott interjúban.

„Senki sem fogja eladni a nemzeti érdekeinket, függetlenül attól, hogy más országok képviselői, akik részt vesznek ebben a helyzetben, ezt akarják”

– tette hozzá. Danilov nem nevezte meg azokat a személyeket vagy nemzeteket, akik részéről az állítólagos nyomásgyakorlás történik.

Kijev ígéretet tett arra, hogy addig harcol Oroszország ellen, amíg vissza nem szerzi a teljes ellenőrzést azon területek felett, amelyeket Ukrajna szuverén területének tekint. Volodimir Zelenszkij elnök emellett törvénybe iktatta a tárgyalási tilalmat, megtiltva minden kapcsolatfelvételt Oroszországgal mindaddig, amíg Vlagyimir Putyin elnök van hatalmon.

Ukrajna azt követően foglalt kompromisszummentes álláspontot, hogy a két fél 2022 márciusában Kijev javaslatai alapján békeszerződés-tervezetet írt alá. Orosz tisztviselők szerint a fordulatot az Egyesült Államok és szövetségesei rendelték el, akik „stratégiai vereséget” akarnak mérni Moszkvára, függetlenül attól, hogy ez hány ukrán életet követel. Oroszország az ellenségeskedéseket egy nyugati proxy-háború részének tekinti.

Az ukrán hadsereg várhatóan a közeljövőben nagyszabású ellentámadást indít Oroszország ellen. A nyugati média a beígért hadműveletet Kijev számára sorsdöntő pillanatnak nevezte, azzal érvelve, hogy jelentős helyszíni győzelem nélkül nehezen tud majd katonai segélycsomagokat szerezni a külföldi adományozóktól a jövőben.

Ukrán tisztviselők lekicsinyelték a sokat hangoztatott hadművelet jelentőségét, és annak eredményétől függetlenül további katonai támogatást sürgetnek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: Alekszej Danilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára © Sergei SUPINSKY / AFP

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük