KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kijev bukásáról cikkezik a népszerű német lap, ami Orbán Viktornak is igazat ad

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német Die Welt napilap talán a legnépszerűbb kiadvány az országban, jól ismert Ukrajna-párti álláspontjáról, és a múltban számos cikket közölt Ukrajna Oroszország elleni katonai offenzívájának várható sikeréről. A lap vezető tudósítója, Sascha Lehnartz most azonban határozottan borús esélyeket lát Ukrajna számára.

A Kijev már veszített? című cikkben a szerző leírja, hogy az ukrán hadsereg egyre frusztráltabbá és hitehagyottá válik, olyannyira, hogy az ország főparancsnoka elismeri, hogy patthelyzet van a fronton.

A tél már megérkezett, és úgy tűnik, hogy az ellentámadás kudarcot vallott. A szövetségesek fáradtak. November eleje óta pedig Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek új ellenfele van, akire nem feltétlenül lehetett számítani: saját főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij

 – írja a Die Welt. A lap a The Economist brit újság egyik nemrégiben megjelent interjújára utalt, amelyben Ukrajna egyik fő tábornoka, Valerij Zaluzsnij kijelentette, hogy

Ukrajna győzelméhez csodafegyverekre lenne szükség.

A lap részletezi, hogy Zaluzsnij beismerése egyértelműen kínos Zelenszkijnek, aki továbbra is tagadja, hogy különösebb probléma lenne a fronton. Az ukrán fegyveres erők és a kormány közötti növekvő megosztottság a háború státusát illetően jelentős fordulópontot jelenthet.

Az elnök és a magas rangú katonatiszt közötti vita azt mutatja, hogy az egységes hazai front Ukrajnában összeomlik. És minden kétség, amit Kijevben kifejeznek Ukrajna sikerének kilátásaival kapcsolatban, erősödik az európai és amerikai kormányzati központok folyosóin

– írja Lehnartz. A Welt arra is rámutat, hogy a különböző populista vezetők politikai győzelmei Európán belül valószínűleg komoly nehézségeket fognak okozni az Ukrajnának nyújtott folyamatos anyagi és pénzügyi támogatás tekintetében. Példaként említette, hogy a holland választásokat a jobboldali Geert Wilders nyerte, a szlovák voksoláson pedig nemrég az ukrajnai fegyverszállítmányokat elutasító Robert Fico alakíthatott kormányt. Emellett megkerülhetetlenné vált Orbán Viktor magyar kormányfő, aki már régóta azt hangoztatja, hogy a fegyverszállítmányok és a végtelen támogatás semmit sem old meg – a lap szerint igaza van Orbán Viktornak, de senki sem mer ezt beismerni.

Ez is érdekelheti:  ÁSZ büntetés: eddig egyik baloldali párt sem fizetett

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) és Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka (j) és Roman Masovec, az ukrán elnöki hivatal helyettese térképet tanulmányoz egy bunkerben, a frontvonal közelében, a Harkivi területen levő Kupjanszkban 2023. november 30-án (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük