KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kezelhetetlenné vált a migránsválság a déli határon

Sajtóinformációk szerint a súlyosbodó határválság miatt a Biden adminisztráció megkezdte a migránsok beengedését az Egyesült Államok belsejébe az arizonai Tucson szektorban. 

A területen ezen a héten egyetlen 24 órás időszak alatt több mint kétezer illegális határátlépést regisztráltak. A Fox Newsnak nyilatkozó források szerint ennek következtében a szektorban a migránsokat az utcára engedik, jellemzően a bíróságon való megjelenésre vonatkozó értesítéssel.

Tucson a migráció egyik leginkább leterhelt szektorává vált. A Foxnak nyilatkozó források szerint az ügynökök kedden több mint 7400 illegális bevándorlót fogtak el a határon. A beléptetőkapuknál történt találkozásokkal együtt ez a szám elérte a 9100-at.

A határőrség kedden 5 000 migránst engedett szabadon felszólítással, és mintegy 21 000 embert tart őrizetben.

A számok a határon a 42. cím szerinti közegészségügyi rendelet májusi megszűnését követően csökkentek, és júniusban is alacsonyabbak maradtak. Júliusban azonban meredeken emelkedni kezdtek, augusztusban pedig a jelentések szerint ismét 200 000 fölött volt az Egyesült Államokba érkezők száma.

Azonban az Egyesült Államokba beengedett illegális bevándorlókkal is egyre több a probléma, Joseph Cuffari, a DHS főfelügyelője (IG) kiadta hivatalának ellenőrzését az ügynökség hatalmas Catch and Release hálózatáról, amelyen keresztül a tisztviselőknek kapcsolatot kellene tartaniuk azzal a több tízezer határátlépővel, akiket havonta engednek ki az amerikai közösségekbe.

Az IG-jelentés szerint 2021 márciusától 2022 augusztusáig a Biden vezette DHS több mint 177 000 határátlépőt veszített szem elől, a jelentés megállapítja, hogy ennek az egyik oka, hogy az amerikai határőrség (USBP) nem mindig tudja beszerezni és nem mindig rögzíti a migránsok amerikai címét.

Ez is érdekelheti:  Az amerikai demokraták elhalasztják Biden jelölését

Gábor Márton – Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Migránsok a város által átmeneti befogadóközpontként használt New York-i The Roosevelt Szálloda előtt várakoznak 2023. július 31-én.
(Fotó: MTI/AP/John Minchillo)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük