KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kétmillió járna annak, aki hajlandó elhagyni az általa lelakott önkormányzati ingatlant?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Money, money, moneyMiskolcon a Fidesz kétmillió forintot fizetett volna a cigánytelepeken élőknek, ha a lakók hajlandóak idő előtt elhagyni az általuk lelakott, és így bontásra ítélt önkormányzati ingatlanokat. A város múlt heti közgyűlése előtt néhány órával a javaslatot ugyan visszavonták, mondván, hogy az még nem kellően kidolgozott, a Jobbik szerint azonban a Fidesz nem lemondott a tervről, csupán elhalasztotta, tartva a választások előtti botránytól.

Minderről Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője beszélt szerdai sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta, az elmúlt években több miskolci városrész indult el a gettósodás útján, miután számos önkormányzati ingatlant igénytelen beköltözőknek adott bérbe a szocialista és a fideszes városvezetés. Felhívta a figyelmet: Miskolcon ma 14 cigánytelep van, és a város településfejlesztési stratégiája szinte valamennyi városrészben számol újabbak kialakulásával. Jakab szerint ez annak köszönhető, hogy Miskolcon elégtelen a hatósági munka, így ha az önkormányzat szerződést is bont valamely renitens bérlőjével, az egy másik városrészben fog megjelenni önkényes lakásfoglalóként.

„A Fidesz ötlete, hogy ezért még fizessünk is bérlőnként 2 millió lelépési pénzt – ahelyett, hogy felelősségre vonnánk őket a károkozásért -, hatalmas lökést adott volna annak, hogy újabb településrészek váljanak szegregátummá” – fogalmazott a képviselő. Jakab Péter úgy véli, a városvezetés számolt a várható botránnyal, ezért vonta vissza a javaslatot, de – mint mondta – „senkinek ne legyen kétsége afelől, ha a Fidesz Miskolcon megnyeri a választást, ezt a szöget is beveri Miskolc koporsójába”.

Arra a kérdésre, hogy a Jobbik hogyan számolná fel az avult telepeket, Jakab Péter azt mondta, pártja következetesen vallja: nem a putrit kell beköltöztetni a városba, hanem a törvényt a putriba. Ha ez megvalósul, akkor megáll az avult telepek kialakulása, illetve a lakók elkezdik önerőből rendezni a jelenleg lepusztított környezetüket. Ha erre nem hajlandóak, nem azon kell töprengeni, „hogyan tömjük ki őket pénzzel”, hanem mindennemű támogatási forma megvonásával kell őket távozásra bírni.

Ez is érdekelheti:  Ukrán katonák: „Ha nem lennének a parasztok, éhen halnánk”

Jakab Péter
Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke,
Miskolc MJV önkormányzati képviselője

Nemzeti InternetFigyelő

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kétmillió járna annak, aki hajlandó elhagyni az általa lelakott önkormányzati ingatlant?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük