KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Két elrabolt katonaember: Vlagyimir Cemah és Andrej Koszjak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Két év alatt a Donbassz két katonaemberét rabolták el. Mindkettőt hasonló célból, szinte megegyező váddal. Vlagyimir Cemah nyugalmazott légvédelmi tüzérezredes – illetve egy aknavetős egység parancsnoka. Kettejük sorsában számos hasonlóság van.

Andrej Koszjak luganszki alezredes ügye kísértetiesen emlékeztet egy két évvel ezelőtti esetre. A dolog a 2014 júliusában a maláj légitársaságnak a Donbassz fölött lelőtt gépére vezethető vissza. Több nyugati állam és titkosszolgálataik összefogásával próbáltak bizonyítékokat szerezni arra, hogy a gépet az oroszok, illetve az „oroszbarát szakadárok” lőtték le. ELEVE ERRE A KONCEPCIÓRA ÉPÜLT AZ EGÉSZ, „VIZSGÁLATNAK” NEVEZETT VALAMI.

Ám miután öt éve alatt sem találták meg a gombhoz a kabátot, az idő múlt, a dolog pedig kezdett egyre kínosabb lenni, a minket folyvást emberi jogokra oktató, azt rajtunk folyvást számon kérő, és minket az EU-ból kiebrudalni akaró Hollandia kitalálta: kell rendezni egy pert – és majd egy tanúvallomásban elhangzik „az igazság”. Bizonyítékuk, persze, addig sem lett több – ám egy börtön homálya – pláne, ha még titkos börtön is – alkalmas arra, hogy a tanút, némileg megdolgozva őt, rávezessék arra, hogy mi is az az igazság, amit el kell mondania a hágai bíróság előtt, Oroszország ellen vallva.

Holladia – a “nagyszerű” Judith Sargentini és a még “nagyszerűbb” Mark Rutte hazája, annak is a titkosszolgálata koronatanúnak kiszemelte a maláj gép lezuhanásának közelében lévő városban élő Vlagyimir Cemahot, a donyecki néphadsereg immár nyugalmazott légvédelmi tüzérezredesét, mint akinek NYILVÁN KÖZE VAN a maláj gép lelövéséhez. A NAGYSZERŰ MARK RUTTE TUDTÁVAL ÉS BELEEGYEZÉSÉVEL  (ha éppen nem utasítására) kiadták az ukázt az ukrán titkosszolgálatnak. Amelynek ügynökei otthonából elrabolták és Kijevbe hurcolták a nyugalmazott ezredest. (Akit egy szerencsés fordulat azonban megmentett a rá váró, akár hetekig, hónapokig is eltartó kínvallatásoktól, kábítószeres injekcióktól. Vajon lesz-e ilyen szerencséje Andrej Koszjaknak is, akire most, minden jel szerint, a Vlagyimir Cemahnak szánt szörnyű sors vár? Hacsak…

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: „Jó nép a magyar”…

Minden úgy indul most is, mint bő két éve. Kijevbe érve Cemahot rögtön a vizsgálóbíró elé vitték. Ellene a vád ugyanez volt: tagja (szervezője???) „törvénytelen fegyveres alakulatoknak. Mindkét esetben katonaemberről volt (van) szó, nem kellett hát sokat dolgozni a vád kitalálásán. Nyugtalanító, hogy ilyen gyorsan megszületett a döntés a letartóztatásról (Cemahnál ez egy hónapig eltartott). VALAMIÉRT NAGYON SIETNEK. Mert, természetesen, sem Cemahot, sem Koszjakot nem azért rabolták el, merthogy a törvénytelen, puccsista rezsim szemében törvénytelen fegyveres testületben szolgáltak. Ha Cemah esetében eljutott volna az ügy oda, hogy elítélik, amivel első fokon megvádolták, az ítélet után KEZDŐDÖTT VOLNA AZ IGAZI JÁTSZMA. A bírósági ítélet után, az immár elítélt ember teljesen védtelen maradt volna. Oda vitték volna, azt tehettek volna vele, amit akarnak. És addig gyötörték volna, míg megteszi a várva várt vallomást. HOGY MI A CÉL KOSZJAKKAL, MÉG NEM TUDHATJUK. De az igazi vád már biztosan készen van ellene is.

Két éve Putyin elnök személyesen ragadta ki Cemahot az ukrán gestapó karmaiból. Tudta, ugyanis – ő maga is mondta: a mai kínvallatási technikák, tudatmódosító szerek mellett gyakorlatilag nincs ember, aki azokat kibírná.

Fogja-e ugyanezt tudni Koszjak esetében is, akire – egyre valószínűbb – most ugyanazok a borzalmak várnak, amiket Cemah megúszott. Több mint nyugtalanító, hogy Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő, sajtókonferenciáján, felvilágosítást követelt az ukrán féltől: hol van Koszjak. Csak pár napja, hogy láthattuk az Ukrán Biztonsági Szolgálat videóját első kihallgatásáról, az SZBU Luganszk megye ukránok által megszállt részének kijelölt Szeverodonyeckben lévő „megyei igazgatóságának” egyik helyiségében. Ahol, szabatosan válaszol a kihallgatók minden bizonnyal első kérdésére: elmondja, hogy a Luganszki Népköztársaság tűzszüneti megfigyelő bizottságának tisztje. Kurta videó volt – aki nézte, aggodalommal gondolhatta: mi fog történni e szerencsétlen emberrel e rövidke felvétel után? Mert kihallgatásának ezzel biztosan nincs vége. Netán viszik át egy másik szobába. Esetleg le, a pincébe. Most kiderült: mindennél rosszabb. Ha az orosz külügyi szóvivőnek meg kellett kérdeznie, hogy hol van, az csak egyet jelenthet: valamit titkos helyen már vallatják, alighanem kínozzák, talán már injekciózzák is. Készül hát egy provokáció, ezért sietni kell, hogy mielőbb szólásra bírják. Vagy saját, titkolni kívánt adatait kell kicsikarni belőle. Vagy ha nemcsak nem akarja, de nem is tudja mondani azt, amit hallani akarnak tőle, akkor jön a „B” terv. Az SZBU ír helyette egy „vallomást”. És ha csökönyösködnék, akkor addig kínozzák, míg be nem adja a derekát, és saját vallomásként hajlandó lesz fölmondani, amit írtak neki. És addig injekciózzák, míg agya, tudata befolyásolhatóvá válik, és a „vallomást” bele lehet neki szuggerálni. Mind többen, többet találgatják: még a tél előtt kiújulnak a harcok. Mert Zelenszkij véres kabarébohóc hatalma recseg-ropog, a gazdaság a tönk szélén, és talán az eddig több mint türelmes ukrán nép sem tud már sokat tűrni tovább. Az idő tehát sürget. Próbáltak még valakit elkapni: az, szerencsére, nem sikerült.

Ez is érdekelheti:  Kuleba: Ukrajnának nincs "B" terve az USA nélkül

A CÉL MINDKÉT ESETBEN UGYANAZ:  végletesen lejáratni Oroszországot. Elérni kiközösítését. A középkorból tudjuk: AKIT KIÁTKOZTAK, AZZAL, ONNANTÓL KEZDVE BÁRMIT – szabadon, büntetlenül – MEG LEHET TENNI. Valami ilyesmire fogják felhasználni Andrej Koszjakot is.

Csikós Sándor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

A lelőtt maláj utasszállító repülőgép – avagy Az elrabolt donyecki tüzértiszt háttere

Szörnyű sors vár az elrabolt luganszki katonatisztre – Az EBESZ szemet hunyt a luganszki megfigyelő elrablása fölött

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük