A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kémkedés gyanújával letartóztatták a The Wall Street Journal riporterét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Letartóztatták a The Wall Street Journal (WSJ) oroszországi tudósítóját az uráli Jekatyerinburg városában – jelentette be csütörtökön az FSZB biztonsági szolgálat.

Evan Gerskovicsot, aki korábban a Moscow Timesnak és az AFP-nek dolgozott az orosz fővárosban, azzal vádolják, hogy az államtitokra vonatkozó orosz törvények megsértésével megpróbált információkat gyűjteni egy hadiipari üzemről – áll a közleményben. Ha kémkedéssel vádolják, az újságíró 10 és 20 év közötti börtönbüntetésre számíthat.

Az FSZB azt állítja, hogy Gerskovics, aki amerikai állampolgár, és a külügyminisztériumtól kapott akkreditációt az oroszországi munkavállalásra, „az amerikai kormány érdekében cselekedett”, amikor titkos információkat akart megszerezni. Gerskovicsot akkor kapcsolták le, amikor „hírszerzési információkat próbált megszerezni” – tette hozzá a közlemény.

A WSJ közben kiadott egy közleményt, amelyben úgy fogalmaznak, hogy

„mélységesen aggódnak Gershkovich úr biztonságáért”.

Az orosz külügyminisztérium kommentálta az őrizetbe vételt, kijelentve, hogy bármit is csinált Gershkovich, „annak semmi köze az újságíráshoz”. Maria Zakharova szóvivő megjegyezte, hogy a tudósítói státuszt és az újságírói megbízólevelet korábban mások is használták fedősztorinak, és hogy más nyugati állampolgárok is kerültek már hasonló helyzetbe a múltban.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Evan Gershkovichot / facebook

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: