KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kivonultak a parlamentből az Osztrák Szabadságpárt politikusai, míg Zelenszkij beszélt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán elnök videóüzenetét csütörtökön játszották le az osztrák parlamentben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön leadott videóüzenetében megköszönte Ausztriának, amiért támogatják őket az oroszokkal szemben. Az ukrán vezető azt mondta, 170 ezer négyzetkilométert, Ausztria területének kétszeresét aknák és fel nem robbant lövedékek borítanak.

A tudósítások kiemelik, Ausztria volt az egyik utolsó európai uniós tagállam, amely lehetőséget adott Zelenszkij számára, hogy felszólaljon a parlamentben.

Az Osztrák Szabadságpárt, az FPÖ volt az egyetlen frakció, mely nem támogatta, hogy felszólaljon Zelenszkij. A párt parlamenti képviselő nem tapsoltak Wolfgang Sobotka házelnök köszöntője után, majd

„helyet a békének, helyet a semlegességnek” feliratú plakátokat tartottak a magasba, majd egységesen elhagyták a termet.

Herbert Kickl, az FPÖ frakcióvezetője azzal vádolta a többi frakciót, hogy veszélyes és differenciálatlan retorikára váltottak a végső győzelem szükségességét hirdetve.

Ausztria eddig több mint 129 millió euróval támogatta Ukrajnát pénzügyi és humanitárius segélyek formájában, és közel 94 ezer ukrán menekültet fogadott be.

Ez is érdekelheti:  Korrupció Óbudán: tíz gyanúsított, százmilliós kenőpénz

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük