KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Katonai szakértő: A Kahovka-gát elleni támadás a Nyugat „felperzselt föld” forgatókönyve

A kahovkai gát megtámadása újabb példája annak, hogy a Zelenszkij-rezsim teljesen figyelmen kívül hagyja az áldozatok és a pusztítás mértékét az Ukrajnában zajló NATO-Oroszország proxy-háborúban, és újabb bizonyítéka a Nyugat cinikus jelmondatának, miszerint „Oroszország ellen az utolsó ukránig harcolni kell”

– mondja Alekszej Leonykov neves orosz katonai szakértő.

„Amikor nincsenek lenyűgöző harctéri győzelmek, de Oroszország démonizálásának mértékét növelni kell, akkor tényleg mindent bele lehet adni. A kijevi rezsim és azok, akik azt irányítják, egyáltalán nem törődnek azzal, hogy mi lesz a jövőben Ukrajnával, pontosabban fogalmazva, annak népével. Oroszországnak a felperzselt föld taktikája szerinti területet akarnak hagyni – pusztítást, elkeseredett lakosságot, lehetőleg környezetszennyezéssel, radioaktív maradványokkal vagy esetleg [biológiai fegyverekből származó] szennyeződéssel”

– nyilatkozta a Sputniknak Leonkov, aki egyébként az Arszenal Otechestva című orosz katonai magazin szerkesztője.

Leonkov meg van győződve arról, hogy Ukrajna hadserege és kormánya nem rendelkezik valódi függetlenséggel, és a nyugati hatalmak által kiállított számlákat így fizetik ki. Kijev patrónusait

„egyáltalán nem érdekli Ukrajna földje és az ott élő emberek… Nem érdekli őket, hány ember fog meghalni, hány város és falu pusztul el, mennyi környezeti katasztrófa és egyéb csapás éri őket. Tesznek rá”

– mondta a megfigyelő.

Oroszország számára ezek a területek egyfajta „szentélyt” jelentenek

– mondta.

„Ezeket a területeket őseink népesítették be és alakították, művelték. Két világháborúban harcoltunk ezekért a területekért. Nem vagyunk közömbösek e területek és az ott élő emberek iránt. Ezért próbálunk katonai műveletet folytatni, nem pedig egy mindent és mindenkit elpusztító totális háborút… Az ellenségünk, és ez világos, [30 országból] áll, mindannyian a NATO-blokk tagjai. Ez az ellenfél… már kinyilvánította, [arra törekszik], hogy megvalósítsa céljait ‘az utolsó ukránig'”.

Leonkov úgy véli, hogy a kahovkai gát elleni támadás közvetlenül összefügg az ukránok régóta várt ellentámadásának kudarcával: a térség elárasztása lehetőséget ad az ukrán hadseregnek, hogy csapatokat vonjon ki Herszon térségéből, annak tudatában, hogy az orosz erőknek nem lesz lehetőségük az előrenyomulásra.

Ez is érdekelheti:  Az Európai Parlament elítélte Orbán Viktor oroszországi látogatását

Alekszandr Mihajlov, a Politikai és Katonai Elemzések Irodájának vezetője is csatlakozott Leonykov véleményéhez, és elmondta a Sputniknak, hogy Herszon elárasztása két-három hetes időablakot biztosít Kijevnek, amelynek során kivonhatja csapatait a frontnak erről a szakaszáról.

A kahovkai gát elleni csapás egyben egy újabb lehetőség Kijev számára, hogy támadást intézzen Oroszország ellen az információs fronton – mondta Mihajlov.

Az Európai Űrügynökség műholdas felvétele június 5-én, 6-án és 7-én, mely bemutatja a vízszint emelkedését:


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

A kiemelt kép a kahovkai gát felrobbantása utáni helyzetet mutatja a Herszon régióban / © Fotó : Maxar

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük