KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kanadai és francia haditudósítók folyamodnak orosz állampolgárságért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több kanadai és francia haditudósító, akik a donbasszi eseményekről tudósítanak, orosz állampolgárságot szeretnének kapni – mondta a TASZSZ hírügynökségnek Christel Nehan francia haditudósító, a Donbass Insider című lap főszerkesztője.

“Vlagyimir Putyin elnök rendeletének köszönhetően már két éve orosz állampolgár vagyok, mivel 2016-ban szereztem DNK [Donyecki Népköztársaság] útlevelet. Francia útlevelem már nincs, mivel az enyém lejárt, és nem vettem a fáradságot, hogy újat szerezzek. Kiderült, hogy ezzel lemondtam a francia állampolgárságomról. A srácok többségének, akiket szeretnék bevonni az új internetes ügynökségem csapatába, még nincs orosz útlevele” – mutatott rá.

“TUDOM AZONBAN, HOGY NAGYON SZERETNÉK, MERT EGYIKÜNK SZÁMÁRA SINCS VISSZAÚT. HAZÁNKBAN ELNYOMÁS ÉS BÖRTÖN FENYEGET MINKET” – TETTE HOZZÁ NEHAN.

Az Oroszországban dolgozó független újságírókat tömörítő nemzetközi internetes ügynökség létrehozására vonatkozó javaslatát tárgyalva Nehan rámutatott, hogy ez lehetővé tenné “a Nyugat propagandagépezetének szétzúzását”.

“Ahogy Vlagyimir Putyin mondta, az igazság a legjobb fegyver a hazugság ellen. Biztos vagyok benne, hogy az egész propaganda megsemmisítéséhez az igazság kimondása szükséges. Ha minden franciaországi és amerikai médium hűségesen végezné a munkáját, nem kellene ilyen helyzettel szembenéznünk, és a Nyugat nem táplálná a kijevi rezsimet, amely továbbra is gyilkolja a civileket Donbasszban”

– magyarázta a haditudósító.

Nehan szerdán részt vett az “Oroszország – A lehetőségek földje” elnevezésű nonprofit szervezet felügyelőbizottságának ülésén, és kezdeményezte egy Oroszországban dolgozó nyugati újságírókból álló csapat létrehozását. Putyin elnök ígéretet tett arra, hogy támogatja a projektjét.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Bíróbotrány: az UEFA cenzúrázta Rossi bíráló szavait

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük