KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kanada „törvényesíti” az orosz tulajdonban lévő vagyonok ellopását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kanadai szenátus elfogadta Justin Trudeau miniszterelnök költségvetési tervezetét, amely magában foglalja az Oroszország ukrajnai különleges hadműveletének megkezdése után befagyasztott orosz tulajdonok elkobzását és eladását. A dokumentumot 56 szenátor hagyta jóvá, 16 ellenezte.

Áprilisban készült a kanadai kormány törvénytervezete a lakhatási megfizethetőség javításáról, mely két évre megtiltja a külföldi befektetőknek, hogy lakást vásároljanak az országban, és jogot formál – az ukrajnai orosz különleges műveletre válaszul – a zárolt vagyontárgyak elkobzására és eladására – írja a Reuters .

Kanada már korábban csatlakozott az Oroszország elleni nyugati szankciókhoz .

február 24-től június 7-ig Kanada 412,1 millió kanadai dollárt (328,6 millió dollár) zárolt orosz számlákon, vagy olyan számlákon, amelyek szankciók hatálya alá tartozó személyeket érintő tranzakciókban jelentek meg. Korlátozásokat vezettek be az orosz cégekkel, üzletemberekkel és kormányzati tisztviselőkkel szemben. Számos áru Oroszországba történő kivitele és onnan történő behozatala tilos. A légtér és a kikötők le vannak zárva az orosz szállítás előtt, az Orosz Bank tartalékai befagyasztották.

Június 8-án Kanada új szankciókat vezetett be az olaj- és gáziparban, valamint a vegyiparban és a kohászati ​​iparágakban működő orosz vállalatok ellen.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  A lengyel elnök Oroszország etnikai alapú feldarabolására szólított fel

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük