KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kalinyingrádot az Európai Bizottság utasítására blokkolják

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint „tiszta propaganda” a Litvániával szembeni vád, miszerint a Litvánia egyoldalúan blokkolja a vasúti tranzitot az Orosz Föderáció nagy része és a kalinyingrádi régió között, írja a Delfi.lt. 

Josep Borrell hangsúlyozta, hogy az uniós szankciók bizonyos orosz árukra vonatkoznak, amelyeknek az EU területén történő szállítását tiltják meg.

Borell kijelentette, hogy Litvánia nem egyoldalúan járt el a korlátozás bevezetésének kapcsán, hanem az Európai Bizottsággal folytatott konzultációk alapján döntött a szankció érvénybe léptetésének kérdésében.

Borell hozzátette azt is, hogy az EU folyamatosan ellenőrzi a Vilniusnak kiadott utasítások „teljes betartását” – biztonságpolitikai főképviselő mindezeket az EU külügyminisztereinek luxemburgi találkozóját követő sajtótájékoztatón közölte.

Az LTG Cargo, a Litván Vasutak teherszállító cége arról tájékoztatta a kalinyingrádi régió vasúti ellátását, hogy a nyugati szankciók miatt számos áru tranzitját megtiltja. A korlátozások a régióba belépő áruk 40-50%-át érintik.

Kiemelt kép: Josep Borrell, az EU-s diplomácia vezetője (Forrás: ET)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: