KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jelentős ukrán veszteségek – Az orosz hadsereg 114 körzetben támadta az ukrán fegyveres erők 75 tüzérségi egységét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az elmúlt 24 órában az orosz csapatok az ukrán hadsereg 75 tüzérségi egységére mértek csapást – közölte a védelmi minisztérium.

„Az Orosz Föderáció fegyveres erői (erői) csapatcsoportjainak operatív-taktikai és légi, rakétacsapatok és tüzérségi csoportjai 114 területen az AFU 75 tüzérségi egységének tüzelőállásait, embereit és felszerelését semmisítették meg” – áll a RIA Novosztyi beszámolójában.

A minisztérium a front különböző szektoraiban zajló harci műveleteket is ismertette. Kupjanszki irányban a Nyugati Erőkcsoport légiereje és tüzérsége mintegy 50 ukrán katonát, öt páncélozott harcjárművet, három járművet és egy Gvozdika önjáró harckocsit semmisített meg Hryanykivka (Harkivi terület) és Rozovka (Luhanszki terület) közelében.

Krasznoliman irányában a Központ csoport a Nevske és a Chervona Dibrova (LNR) körzetekben csapott le. Ott az AFU mintegy 90 embert, két páncélozott járművet, két kisteherautót, egy D-30-as haubicot és egy Akacia SAU-t vesztett.

Donyeck irányában a déli csoport egységei Zaliznyánszke, Krasnye és Tonenka (DNR) térségében mértek csapást az ellenségre. Az ukrán hadsereg veszteségei több mint 140 embert, két páncélozott járművet, négy kisteherautót, három járművet és két D-30-as haubicát jelentenek.

A Dél-Donyec és Zaporizzsja irányában a Vosztok csoport légiereje és tüzérsége Precsisztovka és Ugledar (DNR) közelében legyőzte az AFU egységeit, mintegy 70 AFU harcost, három páncélozott járművet, egy járművet és egy D-20-as ágyút megsemmisítve.
Herszon irányában több mint 50 ukrán katonát, három páncélozott járművet, 14 járművet, valamint az AFU 124. területvédelmi dandárjának lőszerraktárát semmisítették meg.

A légvédelmi erők a nap folyamán 11 ukrán drónt, négy HIMARS és Uragan típusú többszörös rakétavetőt, valamint négy HARM radarelhárító rakétát semmisítettek meg.

 

Kiemelt kép: Az orosz fegyveres erők tüzérei az ukrán fegyveres erők állásaira lőnek. Archív fotó / © RIA Novosti / Alexey Maishev

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: