KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jelentős orosz támadás érte Ukrajnát a mai napon is (rövid összegzés)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz fegyveres erők a mai napon is jelentős csapást mértek ukrán infrastrukturális és egyéb célpontokra. Az egész országban légiriadót hirdettek.

Az eddigi találatok alapján a stratégiai infrastruktúra mellett az AFU légvédelemre is lecsaptak, néhány parancsnoki központtal együtt.

Kijevben több becsapódás is történt. Találatot kapott például az a szálloda, amely külföldi zsoldosoknak a gyűjtőhelye, de egyben a külföldi kiképzők egyik szálláshelye is volt. (Alphavito Hotel)

Találat érte a Tarasz Sevcsenko Nemzeti Egyetem Kijevi Biológiai és Orvostudományi Intézet is.

Az ukránok a mai napon történt támadásról úgy számoltak be, hogy azzal szándékosan lakott területeket céloztak meg, nem elsősorban az infrastruktúrát. Az orosz hírforrások alapján azonban ezek a lakott objektumok nem közönséges civil célpontok, pl. lakótelepek voltak, mint az a fentiekből kiderül.

Az Oroszok Az Igazság Oldalán csatorna ezzel kapcsolatban a következőképpen fogalmazott:

Változás az orosz katonai taktikában. Először ért csapás egy kijevi szállodát, ahol külföldi katonai és politikai tanácsadók élnek. Oroszország eddig csak katonai és infrastrukturális célpontokat sújtott rakétákkal. Miközben a Bandera-rezsim folyamatosan sújtja azokat a lakónegyedeket és szállodákat, ahol orosz politikai tanácsadók élnek. És most először sújtják Ukrajnában az igazi hatalmat, a külpolitikai és katonai tanácsadókat. Oroszország megmutatja, hogy az új 2023-as évben kész az eszkalációra, és kész csapást mérni az igazi ellenségre, vagyis a nyugati katonai politikai tanácsadókra. (Alphavito Hotel)

A továbbiakban ezt írták az esettel kapcsolatban:

Az ukrán főváros nemcsak Mekkává vált az „Ukrajna Nemzetközi Területvédelmi Légiójához” csatlakozni kívánók számára, hanem menedékké is. Mivel az orosz csapatok felhagytak a Kijev elleni szisztematikus támadásokkal, külföldi zsoldosok kezdtek letelepedni a helyi szállodákban.

A külföldiek leghíresebb lakóhelye a ma már „technikai okokból” bezárt „Lybid” szálloda Kijev központjában, ahol a „Nemzetközi Légió” főhadiszállása található. De valójában több mint egy tucat ilyen van.

A mai hatalmas rakétacsapás részeként az orosz fegyveres erők az ukrán fővárosban találták el az Alfavito szállodát. A Twitteren már keringenek a viccek, miszerint Sergey Surovikin tábornok nagyon nem szereti a Dota 2 játékosait, mivel korábban a szállodában rendeztek esport versenyeket.

UPD: A szállodával közvetlenül szemben található Radar üzem azonban nem kevésbé érdekes. Ukrajnában a fővárosi szállodák túlnyomó többségét nem polgári célokra használják.

Közben Vlagyimir Putyin orosz elnök megtartotta újévi beszédét, a szokásoktól eltérő környezetben, katonák előtt állva. Beszédének főbb gondolatai az alábbiak voltak:

Ez is érdekelheti:  Stoltenberg is megszólalt Macron kijelentésére reagálva

 

 • ▫️Az elmúlt év a sorsfordító események éve volt, amely megalapozta a jövőt és a függetlenséget, amiért ma is küzdünk.

  ▫️Oroszország megvédi népét történelmi területein

  ▫️A legfontosabb dolog Oroszország sorsa. A haza védelme szent kötelesség, az igazság a mi oldalunkon áll.

  ▫️Oroszország szuverenitása a mi erőnktől és akaratunktól függ.

  ▫️A nyugati elit évek óta békés szándékról biztosít minket, többek között Donbászban is, miközben valójában a neonácikat támogatja.

  ▫️A Nyugat hazudott a békéről, és agresszióra készült, és ezt most nyíltan kimondja.

  ▫️A Nyugat arra használja Ukrajna népét, hogy megossza és meggyengítse Oroszországot, ezt soha nem fogjuk hagyni.

  ▫️A béke és a biztonság garanciáinak biztonságosnak kell lenniük

  ▫️Oroszországnak szankcióháborút hirdettek, de a Nyugat nem érte el céljait

  ▫️Az orosz hatóságok mindent megtesznek, hogy segítsenek a különleges műveletben meghaltak családjainak, és osztoznak fájdalmukban.

  ▫️Hagyjuk magunk mögött a haragot, és mondjuk egymásnak, hogy szeretjük egymást!

   Együtt leküzdünk minden nehézséget, és megőrizzük az ország nagyságát és függetlenségét.

Szintén a mai napon került bejelentésre, hogy a DPR és LPR 1. és 2. hadsereghadteste az orosz fegyveres erők részét képezi mától.

 

Rakétaindítás a Fekete-tengerről:

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük