KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jelentős béremeléseket sürget a Mi Hazánk Mozgalom

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A „méltatlanul alacsony” hazai bérek jelentős, a következő 5-10 évben akár 50-100 százalékos emelését sürgette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetjének elnöke.

Lantos János azt mondta: a növekvő élelmiszerárak, a brutális infláció és a megugró rezsi elértékteleníti az amúgy is alacsony hazai fizetéseket, emiatt mind többen kerülnek Magyarországon súlyos egzisztenciális válságba.

A politikus az elmúlt harminc év elhibázott gazdaságpolitikáját okolta a kialakult helyzetért, mondván, ez idő alatt mindkét nagy politikai tömb kiszolgálta a multinacionális tőkét, gyakorlatilag semmit nem téve az önálló magyar nemzetgazdaságért.

Lantos János kijelentette: a nemzetközi óriáscégek kivételezett helyzetének megszüntetésére, a hazai kis- és közepes vállalkozások támogatására és az állami alkalmazottak foglalkoztatási struktúrájának átalakítására van szükség.

A „nagy, korrupt vízfejeket vissza kell szorítani, meg kell semmisíteni” – fogalmazott -, így rengeteg forrás szabadulna fel, és az államnak így lenne lehetősége a bérek emelésére.

 

Kiemelt kép: illusztráció Shutterstock

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: